WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NOG STEEDS HULP SCHIEDAMSE GEDUPEERDEN TOESLAGENAFFAIRE

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam zet zich nog steeds in om de gedupeerden van de toeslagenaffaire te helpen. De hersteloperatie voor de Kinderopvangtoeslagaffaire bestaat uit twee delen: de taak van het Rijk en de taak van de gemeente.

Stroomopwaarts is namens de waterweggemeenten verantwoordelijk voor het uitvoeren van het Meldpunt Kinderopvangtoeslagaffaire. Dit meldpunt is bedoeld om ouders en kinderen (en hun gezinsleden) die getroffen zijn door de toeslagenaffaire te ondersteunen bij het opnieuw opbouwen van hun leven. Dit wordt ook wel brede ondersteuning genoemd en staat los van de aanmelding bij de (landelijke) Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen. De brede ondersteuning richt zich op vijf levensgebieden: financiën, wonen, zorg, gezin en werk. Deze ondersteuning komt bovenop het bedrag dat de ouders en kinderen van de Belastingdienst krijgen als compensatie.

Ouders en kinderen die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire kunnen zichzelf aanmelden bij het Meldpunt. Ook kunnen ze doorverwezen worden door de WOTs, die een signalerende rol hebben om gedupeerde ouders te helpen. De behoeften en de hulpvragen van de ouders en kinderen verschillen per persoon en per gezin. Daarom kunnen ze zelf contact opnemen met het Meldpunt of worden ze actief benaderd door het Meldpunt. Als ze dat willen, krijgen ze ondersteuning vanuit het Meldpunt, die begint met een intakegesprek. In dit gesprek wordt de basis gelegd voor een vertrouwensband tussen het Meldpunt en de ouders en kinderen. Ze worden serieus genomen in hun verhaal en er wordt niet over hen geoordeeld. Ze mogen zelf bepalen waar het gesprek plaatsvindt. Ook worden de rechten en mogelijkheden, waarbij het Meldpunt hen kan ondersteunen, uitgebreid toegelicht.

2 gedachten over “NOG STEEDS HULP SCHIEDAMSE GEDUPEERDEN TOESLAGENAFFAIRE

 1. Helaas is dit niet de werkleijkheid. Misschien moet de redactie meer met ouders praten dan met Stroomopwaarts.

  Gelukkig heeft de uitzending van Pointer 28-03-2024 een andere beeld geschetst over Stroomopwaarts. Er wordt een keiharde particiaptie wet uitgevoerd, waarbij naar inkomsten en compensatie wordt gevraagd!

  Er werden zelfs behandelplan van tandartsen opgevraagd wat een privacyschending is.

 2. Heel triest dat door de toeslagen affaire, huwelijken kapot zijn gegaan, kinderen afgenomen zijn en zelfs mensen zelfmoord gepleegd hebben. Op tv en in kranten zie en lees je alleen gruwelverhalen van slachtoffers.
  Helaas weet ik dat er ook ‘slachtoffers’ zijn die de boel wel bedonderden. Persoonlijk ken ik een gezin die huilie huilie deden in de media.
  Ze zat financieel aan de grond en kon amper eten kopen. Bij bekenden deed ze ook huilie huilie en leenden of gaven haar wat geld en eten.
  Vervolgens kregen ze een behoorlijke vergoeding. Toen de vergoeding op haar rekening stond, stonden ze binnen de kortste keren bij een groot reisbureau om een vakantiereis naar Curaçao te boeken.
  Samen met mij wachten 5 mensen op terugbetaling van de lening.
  Hopelijk wordt er binnen afzienbare tijd meer aandacht besteed aan de vergoedingen, zodat de echte slachtoffers krijgen wat ze toekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *