WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NOORDERPIER HOEK VAN HOLLAND GAAT VOORGOED DICHT

HOEK VAN HOLLAND- Vanaf 31 mei zal de laatste 600 meter van de Noorderpier in Hoek van Holland niet meer toegankelijk zijn voor het publiek. Deze maatregel wordt genomen om ongelukken te voorkomen op het gedeelte van de pier dat frequent overstromingen ervaart, zelfs bij mooi weer.

De Noorderpier, bekend als een essentiële golfbreker die de Nieuwe Waterweg beschermt, is een route voor zeeschepen die de haven van Rotterdam binnenkomen en verlaten, maar de combinatie van golfslag door passerende schepen en hoge waterstanden kan leiden tot gevaarlijke situaties. Incidenten met (zwaar) gewonden hebben zich voorgedaan, zelfs bij lage waterstanden en zomerse omstandigheden.

Het onvoorspelbare karakter van deze overstromingen, waarbij er geen vluchtroute is naar de duinen of het strand, heeft ertoe geleid dat Rijkswaterstaat besloten heeft om een hek te plaatsen. Dit moet voetgangers beschermen tegen de plotselinge en krachtige golven die het landgedeelte kunnen overspoelen.

De verwachting is dat het aantal bezoekers aan het strand en de pier zal toenemen door de nieuwe eindbestemming van de metrolijn Hoekse Lijn, die sinds maart 2023 operationeel is. De toegankelijkheid van het strand direct vanuit de metro heeft geleid tot zorgen over de veiligheid op de pier.

Hoewel het grootste deel van de pier toegankelijk blijft voor voetgangers, zal het afgesloten gedeelte alleen bereikbaar zijn voor onderhoud en in geval van calamiteiten door betrokken overheden en hulpdiensten. Nieuwe waarschuwingsborden zullen langs de pier worden geplaatst om bezoekers te waarschuwen voor de risico’s van golfslag.

3 gedachten over “NOORDERPIER HOEK VAN HOLLAND GAAT VOORGOED DICHT

  1. In plaats geld uit te geven aan onzin dingen en dat zijn er zat.
    De golfbreker of in de volksmond de pier verhogen aan beide kanten.
    Kunnen de mensen er van blijven genieten ook de vissers zullen dankbaar zijn want ieder leuk plekje
    om te vissen wordt om zeep geholpen kijk maar op de Maasvlakte daar wordt ook alles met hekken afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *