WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NU OOK LEEGSTAND HOF VAN SPALAND SCHIEDAM

Voor de invulling van het oude ING kantoor wordt vooral gekeken naar het Ahold Concern. “Dat pand is van Ahold”, zegt de winkeliersvereniging. “Het heeft twee verdiepingen en een kluis. Een nieuwe huurder moet die eerst afbreken, want wat moet je met een kluis?  Het is een pand van Ahold, dus er zal wel een Ahold winkel in komen, maar ik heb daar nog geen bericht over gehoord.”

SCHIEDAM- De leegstand  in winkelcentrum Hof van Spaland in Schiedam-Groenoord baart de winkeliersvereniging zorgen.  De ING bank heeft het filiaal onlangs gesloten. Marskramer houdt momenteel opheffingsuitverkoop en slagerij Spaland is in het voorjaar al afgehaakt.  Nieuwe invulling voor de lege panden is lastig.

“Het gaat over twee winkels die leeg staan. Dus procentueel is het nog niet veel”, zegt een woordvoerder van de winkeliersvereniging ter nuancering.  “Ik heb er vertrouwen in dat het allemaal weer snel wordt oplost, maar waar ik mij wel zorgen over maak is het niveau.  De trend is dat nieuwe bedrijven het hier niet kunnen bolwerken en wat er voor terugkomt is toch allemaal een klein beetje een stap terug”.

Het pand van de Marskramer wordt binnenkort gevuld door een vestiging van Big Bazar. De winkeliersvereniging had liever gezien dat er een Blokker voor in de plaats was gekomen. De ondernemersvereniging is niet tegen een goedkoop aanbod, maar met mate. “We hebben al een Zeeman, hoewel dat een van de langs zittende winkels is. Wat wel welkom zou zijn is een nagelstudio. Dat trekt weer een jonger publiek die mogelijk ook hier boodschappen komen doen. Alleen voor een nagelstudio  is momenteel geen geschikt pand .”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *