WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OCEAN GROUP ZET IN OP BETAALBARE SCHIEDAMSE HUURWONINGEN

SCHIEDAM- In de Westfrankelandsestraat in Schiedam worden einde van dit jaar 11 nieuwe woningen opgeleverd. In deze appartementen wordt al een aantal maanden gerenoveerd met als doel het opleveren van verduurzaamde, nette woningen voor de hardwerkende middenklassers van Schiedam. De gemeente Schiedam wil ook inzetten om de groeiende krimp van beschikbare woningen aan te pakken. Om aan deze behoefte te voldoen zullen er binnen de stad meerdere nieuwe woongebieden worden ontwikkeld. Hierdoor wordt het woningaanbod afwisselender en stijgt de kwaliteit van de stedelijke ruimte.

Voor veel hardwerkende starters en kleinere huishoudens is het een bekend probleem: je kunt geen sociale huurwoning huren, want je inkomen is te hoog. Dan rest als enige optie om een huis te kopen. De markt is zo krap tegenwoordig, dat je moeilijk aan een koopwoning komt. Als je zo tussen wal en schip valt, voelt het alsof er weinig opties voor je zijn. Hier wil Ocean Group verandering in brengen. Ze willen volledig gerenoveerde en verduurzaamde huurwoningen voor exact deze groep hardwerkende Schiedammers aanbieden.

Schiedam was een logische keuze voor Ocean Group, nadat ze jarenlang in de regio Haaglanden de portefeuille uitgebreid hadden. In Den Haag hebben ze projecten ontwikkeld, zoals het transformeren van bedrijfsruimtes naar woningen. Deze woningen zijn allemaal verhuurd aan het middensegment. Vaak vindt de invulling daarvan ook plaats in samenspraak met de Gemeente en een woningcorporatie.

Ocean Group richt zich op de groeimarkt van starters en kleine huishoudens in de grote en middelgrote steden in de Randstad. Het betreft huishoudens, veelal tweeverdieners, die volop bezig zijn met de opbouw van carrière, mogelijk werk en studie combineren en behoefte hebben aan een rijk sociaal leven. Voor deze doelgroep is de aanwezigheid van goede voorzieningen (winkelcentra, openbaar vervoer en recreatieve voorzieningen) van belang. Ook moeten onderwijsinstellingen zoals hogescholen en universiteiten en werklocaties goed bereikbaar zijn.

De woningen van Ocean Group worden aangeboden aan particulieren. Ocean Group wil namelijk niet verhuren aan uitzendbureaus of detacheerders: “We geven we de voorkeur aan de hardwerkende Schiedammer, die een woning zoekt die tip top in orde en bovendien ook betaalbaar is. Onze woningen worden altijd opgeknapt en gestoffeerd, alvorens wij ze aanbieden aan onze huurders. Dit zorgt voor een enorme aantrekkingskracht bij starters, maar ook bij gezinnen en ouderen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *