WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OM ONDERZOEKT ÉÉN BEDREIGING BURGEMEESTER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het OM heeft welgeteld één bewijsbare bedreiging, aan het adres van burgemeester Annemiek Jetten (PvdA), in onderzoek. Het betreft een uiting op Facebook waartegen aangifte is gedaan door Jetten. Dat blijkt uit de brief van Hoofdofficier René de Beukelaer. In de brief meldt de hoofdofficier dat een tweede aangifte van tafel is wegens ‘niet strafbare belediging’.

Gisteravond heeft de burgemeester de gemeenteraad op de brief gewezen zonder deze te tonen en inhoudelijk te willen bespreken. De brief is geschreven aan de burgemeester op 31 januari naar aanleiding van berichten in de media over de zaak tegen twee Vlaardingers wegens belediging. De burgemeester blijft spreken over ‘aangiften’. (Jetten gisteravond: “ Met de nadruk op -ten”). Op dat moment is bij de burgemeester al bekend dat een van haar aangiften wegens bedreiging is geseponeerd.

Naast de twee online bedreigingen waarvan Jetten aangifte heeft gedaan (letterlijk: ‘Als we de burgemeester te grazen kunnen nemen, zullen we het niet laten’ en ‘Stik in je kerstmaaltijd’) gaat het om in totaal vier beledigingen: zonder uitzondering reacties op Facebook vol grof taalgebruik.

Naar de schrijver van de bedreiging over ‘te grazen nemen’ loopt nog een onderzoek. De verdachte van de opmerking over de kerstmaaltijd is door justitie gehoord. Het OM oordeelt: ‘Niet kwantificeerbaar als strafbare belediging’.

Tenslotte meldt de hoofdofficier dat ook aangifte is gedaan ter zake bedreiging met de tekst: ‘we gaan haar neerknallen’. Door wie, wat, waarom, wanneer en hoe blijft allemaal volstrekt onduidelijk. De Beukelaar schrijft: ‘Vooralsnog geen daderindicatie. Camerabeelden zijn opgevraagd’.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *