WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONDERGRONDS AFVALSYSTEEM SCHIEDAM GAAT BIJNA 5 MILJOEN KOSTEN

SCHIEDAM- Voor een bedrag van 4,8 miljoen euro  kan het beoogd ondergronds afvalsysteem worden aangelegd bij de nog te bouwen woontorens tussen station Schiedam Centrum en de A20 (Schieveste). De benodigde 4,8 miljoen euro moet nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

De Ontwikkelcombinatie Schieveste, die de woontorens gaat bouwen, betaalt mee aan het afvalsysteem. Zij levert een bijdrage van ongeveer 1,3 miljoen euro, die van het totale budget wordt afgetrokken. Ook heeft de gemeente een overschot van ongeveer 0,6 miljoen euro uit andere projecten, dat eveneens op het budget in mindering wordt gebracht. Het overgebleven bedrag wordt apart gezet voor eventuele extra kosten of risico’s die te maken hebben met het afvalsysteem.

Het college van burgemeester en wethouders heeft geheimhouding opgelegd over de details van het afvalsysteem. De gemeente wil dat één bedrijf het systeem gaat ontwerpen en installeren. Daarvoor moet de gemeente een openbare aanbesteding uitschrijven, waarbij alle bedrijven die zo’n systeem kunnen leveren, een offerte kunnen indienen. Op het stadskantoor beoordeelt men dan welk bedrijf het beste en het goedkoopste systeem kan leveren. Dat bedrijf krijgt vervolgens de opdracht om het systeem ook daadwerkelijk te maken.

Het idee is dat het afval in een buis onder de grond wordt vervoerd naar een centraal punt, waar een vrachtwagen het afval kan ophalen. Zo hoeven er geen vuilnisbakken of containers op straat te staan.

4 gedachten over “ONDERGRONDS AFVALSYSTEEM SCHIEDAM GAAT BIJNA 5 MILJOEN KOSTEN

  1. Als die ondergrondse bakken nou ook een keer geleegd worden.
    Die grijze klikos werkte beter die werden teminste geleegd 1x in de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *