WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONDERLING GEWELD BULGAREN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een 25-jarige Bulgaar uit Schiedam staat vandaag voor de rechter in Dordrecht, omdat hij wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling van twee landgenoten met een mes. De steekpartij vond plaats op 20 juni 2023 in Schiedam.

De verdachte, H.I. K., zou op korte afstand meerdere keren hebben gestoken in de richting van de slachtoffers, N.B. A. en O.B. A. Hij zou hen ook hebben bedreigd met de dood. Het is niet bekend wat de aanleiding was voor de ruzie. De slachtoffers raakten niet ernstig gewond.

De zaak wordt behandeld door de meervoudige strafkamer in het arrondissement Rotterdam, zitting houdende te Dordrecht, aan de Steegoversloot 36. Het gaat om een pro forma zitting, waarbij de stand van het onderzoek wordt besproken. De verdachte zit sinds zijn aanhouding in voorlopige hechtenis.

Hij wordt primair aangeklaagd voor een poging tot zware mishandeling, subsidiair voor het voorbereiden van een misdrijf met een mes, en meer subsidiair voor bedreiging met een misdrijf tegen het leven of zware mishandeling. Hij kan maximaal 5 jaar gevangenisstraf krijgen als hij wordt veroordeeld voor het primaire feit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *