WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ONDERZOEK ALSNOG MOGELIJKHEDEN UITLICHTEN PANDEN VLAARDINGEN-CENTRUM’

VLAARDINGEN- De mogelijkheden om meer panden in Vlaardingen uit te lichten moet alsnog worden onderzocht, vindt raadslid Thom van Vught (ONS.Vlaardingen). Het stadsbestuur heeft afgelopen maart een motie hierover naast zich neergelegd, omdat het te duur zou zijn om extra verlichting aan te brengen, maar Van Vught wijst erop dat de gemeente 80.000 euro heeft bespaard op verlichting door het gebruik van LED.

Van Vught is niet van plan om het erbij te laten zitten en komt binnenkort met een nieuwe motie om het stadsbestuur alsnog te dwingen om het onderzoek uit te voeren. “Zeker omdat je in de jaarstukken kan zien dat we 80.000 euro hebben bespaard, op verlichting”, zegt Van Vught.

ONS.Vlaardingen laat zich inspireren door andere steden, zoals Utrecht, Zwolle en Gent, waar monumenten en bezienswaardigheden al volop worden verlicht en waar lichtplanwandelingen en andere activiteiten worden georganiseerd om de stad te laten stralen. Dat wil ONS ook voor Vlaardingen bereiken, samen met de rest van de gemeenteraad die in februari 2020 het idee voor het uitlichten van historische panden in de binnenstad steunde.

3 gedachten over “‘ONDERZOEK ALSNOG MOGELIJKHEDEN UITLICHTEN PANDEN VLAARDINGEN-CENTRUM’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *