WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONGEDULD NIEUWE VVD WETHOUDER MAASSLUIS

MAASSLUIS- Oppositiepartij D66 in Maassluis zit niet te wachten op een nieuwe VVD wethouder. Sinds VVD-wethouder Huub Eitjes in december door de affaire rond theater Koninghof van het toneel verdween wordt Maassluis bestuurd door drie wethouders en de burgemeester. De constatering van D66 dat dit ingekrompen college vervolgens weinig klaarspeelt werd dinsdagavond door vrijwel alle fracties in de gemeenteraad met klem tegengesproken.

Wethouder Huub Eitjes (VVD) stapte op 2 december op.  De broer van Eitjes verrichte werkzaamheden voor Theater Koningshof.  De vergoeding voor dat  werk werd gestort op de rekening van het bedrijf van de wethouder.
Wethouder Huub Eitjes (VVD) stapte op 2 december op. De broer van Eitjes verrichte werkzaamheden voor Theater Koningshof. De vergoeding voor dat werk werd gestort op de rekening van het bedrijf van de wethouder.

Het CDA noemde de constatering van eenmansfractie D66 ‘verrassend’. Nadat de PvdA een uitgebreide lijst met recente prestatie van het college had opgesomd. Ouderenpartij VSP sprak van een ‘miskenning van het college’. De VVD verweet D66 niet goed te zijn ge├»nformeerd. Toch liet mede oppositiepartij Maassluis Belang doorschemeren ook te hebben begrepen dat het huidige college drie wethouders eigenlijk wel voldoende vindt.

D66, overrompeld door alle lof over de prestaties van het stadsbestuur, verzuchtte dat een college met drie wethouder blijkbaar prima volstaat.

Burgemeester Koos Karssen maakte aan de discussie een einde door er op te wijzen dat er volgens afspraak, na afronding van het onderzoek rond de affaire Koningshof, een nieuwe VVD-wethouder wordt aangesteld.