WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONGRIJPBARE STICHTING OVER AARDGASVRIJE WIJK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen streeft ernaar dat de Drevenbuurt in Holy als eerste wijk uiterlijk in 2032 volledig aardgasvrij is. Een eerste bewonersavonden heeft al plaatsgevonden en de gemeente spreekt van ‘een hoge opkomst.’ Daarnaast zou een peiling in de zaal duidelijk hebben gemaakt dat de meeste aanwezigen voorzichtig positief zijn over een aardgasvrije Drevenbuurt. Wel waren er nog veel vragen over de verschillende alternatieven en bijbehorende kosten.

De belangen van de buurtbewoners worden behartigd door de stichting Duurzaam op Dreef. Binnen een stichtingen hebben alleen de niet democratische gekozen bestuursleden zeggenschap over het beleid van de stichting, dit in tegenstelling tot een vereniging.

Op 13 september volgt weer een bijeenkomst waar inwoners en de gemeente samen een proces gaan schetsen voor het schrijven van een wijkuitvoeringsplan op basis van de hoax van het klimaatgeloof. Meer informatie over deze avond en het traject vindt u op de pagina ‘Drevenbuurt Aardgasvrij’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *