WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONTHULLING HERINRICHTING BROEKPOLDER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er ligt een ontwerp voor de herinrichting van de Broekpolder, meldt de gemeente Vlaardingen. Hierin krijgt het te saneren deel van de Broekpolder een inrichting die meer aansluit op de inrichting van de Ruigte. Onlangs nodigde de Federatie Broekpolder de gemeente uit om een toelichting te geven op de plannen aan verenigingen en ondernemers uit het gebied.

Het blokkenpatroon van rechte paden en rechte sloten in de Broekpolder wordt vervangen door meer vloeiende lijnen. Bospercelen van slechte kwaliteit worden vervangen door bos met veel meer variatie. De oude kreken, die voor de ophoging met havenslib door het gebied heen liepen, worden meer zichtbaar gemaakt. Daar omheen komt een geleidelijke overgang van lage begroeiing naar meer bosachtig begroeiing. Hierdoor ontstaat een meer natuurlijke inrichting, wordt een stukje van de geschiedenis van het gebied weer zichtbaar gemaakt en kan het waterpeil beter beheerst worden.

Het educatief archeologisch erf Masamuda kan bij de sanering blijven staan. De historische bouwwerken zijn op terpen gebouwd, waardoor op deze plekken al een laag grond aangebracht is. In de huidige situatie loopt er maar één pad door het hondenlosloopgebied langs Masamuda. In het nieuwe ontwerp komt er een extra pad langs de kreek waar mensen – met of zonder hond – van het landschap kunnen genieten.

Eén gedachte over “ONTHULLING HERINRICHTING BROEKPOLDER VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *