WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ONVEILIGHEID DOOR LED-VERLICHTING SCHIEDAM-SPALAND’

In juni 2017 deden bewoners van de Ringvaart al hun beklach over de LED-verlichting in Spaland. Door de nieuwe verlichting zou het aantal auto-inbraken fors zijn toegenomen. De gemeente liet toen weten dat hen geen klachten hadden bereikt.

SCHIEDAM- Ongeveer 70% van de straatlantarens in Schiedam-Spaland geeft te weinig licht, sinds de lantarenpalen zijn voorzien van LED-lampen. Dat zou blijken uit een onderzoek dat bewoners in januari hebben laten uitvoeren naar de straatverlichting in de Vlinderhoven. Oppositiepartij Progressief Schiedam (PS) grijpt het onderzoek aan om bij wethouder Alexander van Steenderen (SP) te vragen om maatregelen. De LED-lampen zouden voor een onveilige situatie zorgen. Van Steenderen  ziet geen enkele aanleiding tot ingrijpen.

“Naar aanleiding van vragen vanuit het wijkoverleg is er in 2017 door een externe partij een lichtscane uitgevoerd in de wijk, om inzicht te krijgen in te verbeteren locaties”, zegt Van Steenderen. “Op basis van de uitkomst van deze lichtscane is er in december een schouw in de wijk uitgevoerd door medewerkers van de gemeente en zijn er vervolgens enkele verbeteringen in de openbare verlichting doorgevoerd.” Voor de wethouder is er op dit moment geen aanleiding tot verder onderzoek of aanvullende maatregelen.

PS vindt een lichtscane niet te vergelijken met het onderzoek van de bewoners. Raadslid John Maris (PS): “In de Hoven hebben de bewoners afgelopen januari metingen laten verrichten en daaruit blijkt dat ongeveer 70% van de Hoven te weinig straatverlichting heeft. De waarde variëren van 0,3 tot 1.6 lux.”

Van Steenderen: “De gemeente staat op het standpunt dat er in de wijk de Vlinderhoven geen sprake is van een onveilige situatie en dat de openbare verlichting inmiddels voldoet. Buiten de klachten van drie  bewoners zijn er bij de gemeente of het wijkoverleg geen klachten bekend over de kwaliteit van de openbare verlichting.”

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *