WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘OOK WOONPLUS SCHIEDAM KRIJGT SENIOREN SUCCESVOL UIT HUN HUIZEN’

bejaardenSCHIEDAM- Ook woningcorporatie WoonPlus in Schiedam voert een beleid om ouderen uit hun huurhuizen te krijgen richting seniorenhuisvesting. Dit blijkt uit de antwoorden die het college van burgemeester en wethouders heeft gegeven op vragen van de fractie Alles voor Schiedam. Volgens het college heeft WoonPlus een succesvolle pilot uitgevoerd, waarbij ouderen begeleid zijn bij het zoeken naar een woning die geschikt is voor senioren. Het college voegt eraan toe dat WoonPlus deze werkwijze in de toekomst zal voortzetten, maar benadrukt dat de gemeente Schiedam geen financiële betrokkenheid heeft bij deze pilot.

In de naburige gemeente Maassluis heeft PvdA-wethouder Sjoerd Kuiper in mei enthousiast bekendgemaakt dat corporatie Maasdelta 25 woningen heeft verhuurd in Woonservicezone de Vloot via de Wooncoach Senioren. Deze Wooncoach Senioren wordt ingezet door de Maasdelta Groep om senioren te bewegen om hun eengezinswoning op te geven. Er wordt dan voor de ouderen gezocht naar een woning die, zoals dat heet, ‘passend’ is, zodat hun eengezinswoningen beschikbaar komen voor ‘gezinnen met kinderen’.

De ouderenbonden zijn echter zeer kritisch over het idee dat senioren de schuld zouden zijn van de gespannen woningmarkt. Zij stellen dat het uitplaatsen van ouderen niet in het belang is van de ouderen zelf, maar vooral bedoeld is om meer woningen vrij te maken voor andere groepen, zoals vluchtelingen. Zij vrezen dat ouderen onder druk worden gezet om hun vertrouwde huis en buurt te verlaten en dat zij geen betaalbare of geschikte alternatieven hebben. Zij vinden dat ouderen respect en keuzevrijheid verdienen, omdat zíj niet het probleem zijn op de woningmarkt.

De gemeente Schiedam wil vluchtelingen vooral in kleine woningen (2 kamers) onderbrengen, staat in het plan van aanpak voor hun huisvesting. Dit zijn meestal seniorenwoningen, zeggen burgemeester en wethouders, maar daar is veel vraag naar, vooral als er ook zorg bij komt kijken. WoonPlus kan elk jaar maar een paar woningen aan ouderen verhuren. Dat komt door de regels voor het toewijzen van woningen. Vluchtelingen hebben in Schiedam wel voorrang bij het zoeken naar een woning. De gemeenteraad wil dat niet veranderen.

3 gedachten over “‘OOK WOONPLUS SCHIEDAM KRIJGT SENIOREN SUCCESVOL UIT HUN HUIZEN’

 1. Je gelooft toch niet dat een gelukzoekertje zich laat afschepen met een 2 kamer woning?
  Oude bewoners wegpesten zal woonplus niet doen?
  Kijk eens in West op het Fabriplein. Mijn oma woonde daar ruim 60 jaar. Mocht niet terug naar de nieuwbouw. Dit gebeurde op een heel slinkse vuile manier, niet alleen bij haar.

 2. Vluchtelingen in kleine woningen? Lamenielagge, die lui fokken als konijnen en hebben dus juist grote woningen nodig. In hun heimat is het minder dichtbevolkt, daar maken ze meer kans op een grote woning. Ergo, import stoppen en de ouwetjes lekker hun laatste dagen in hun eigen huis laten doorbrengen.

 3. Het is toch te erg voor woorden
  En dan zegt de gemeente dat ze daar geen geld voor krijgen, nou geloof mij dat krijgen ze wel dat heb ik uit betrouwbare bron vernomen en dan gaan ze ook nog in Groenoord een flat ofzo bouwen voor alleen Turkse ouderen hoezo discriminatie ?? Nou wij zijn echt aan de minderheid aan het woorden wij echte Nederlands zijn helemaal niks meer in eigen land
  Schamen jullie je niet in Den Haag?
  En dan nog wat mijn kind is onlangs gescheiden blijft met 3 kindjes gewoon dakloos omdat wat er allemaal binnenkomt voorrang krijgen wat een land
  Nou laat je niets wijs maken de gemeente krijgt geld als ze zulke lui een huis geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *