WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPEN DISCUSSIE BOMENKAP SCHIEDAM-WEST

Langs de Westfrankelandsedijk moet een regionaal ‘snel-fietspad’ komen met ernaast een extra breed voetpad. Daarvoor vindt de Gemeente Schiedam het geoorloofd om meer dan tachtig volwassen bomen en zeventienhonderd vierkantenmeter struikgewas te kappen.

SCHIEDAM- Een extra Stadserf staat vanavond helemaal in het teken van de kap van meer dan tachtig volwassen bomen langs de Westfrankelandsedijk in Schiedam-West. Voor- en tegenstanders zijn welkom om 19.00 uur in de Aleidazaal van het Stadskantoor Schiedam.

De plannen hebben weerstand opgeroepen. In totaal eenendertig inwoners van Schiedam hebben officieel bezwaar gemaakt tegen de kap. Een online petitie is door meer dan vijfhonderd mensen ondertekend.  Ook hebben verschillende belangenvertegenwoordigers zich openlijk uitgesproken tegen het verdwijnen van de bomen.

De bomenkap is onderdeel van de aanpak van de verkeersonveiligheid. De nabij gelegen kruising met de Admiraal de Ruyterstraat geldt als hotspot:  een beruchte kruising waar verhoudingsgewijs veel ongelukken gebeuren. Om ruimte te creëren voor de verbreding van fiets- en voetpad zullen de bomen gekapt worden. Volgens het gemeentebestuur is een groot deel van het aantal te kappen bomen van ondermaatse kwaliteit. Beloofd wordt een verbeterslag te maken door het planten van nieuwe bomen en struiken op de Westfrankelandsedijk.

Eén gedachte over “OPEN DISCUSSIE BOMENKAP SCHIEDAM-WEST

  1. het is gewoon belachelijk om een extra groot voetpad aan te leggen,alsof het daar drukker is als op het Damrak in Amsterdam…er loopt daar geen mens als ze een dubbel fietspad maken aan de andere kant van de weg moet dat voldoende zijn. Zo zonde om die bomen weg te halen en dan lees ik ook nog eens dat dit bedacht is door mensen die niet uit Schiedam komen….Schiedam huilt,waar het eens heeft gelachen…Schiedam is allang Schiedam niet meer en dat gaat mij aan het hart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *