WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPENING TENTOONSTELLING ‘TIES’ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Tijdens het IDDF RoundTown weekend opent OpenArtExchange op zaterdag 27 mei om 14:30u de tentoonstelling “Ties “over groepsidentiteit, tweede in een serie over Identiteit. Met een hapje en een drankje kun je genieten van het humoristische dansduet “SELF-HELP: How to make babies, have a career and eat organic” door Margarida Constantino en Rodrigo Ribeiro. En natuurlijk van een gevarieerde tentoonstelling met schilderijen, tekeningen en mixed media collages en installaties van Anna Nunes (Nederland/Portugal), Féraul Fosso (Kameroen) en Nancy Hoogstad (Nederland) of van een gesprek met een van de aanwezige kunstenaars. Op zondag is er om 15:30u Afrikaanse live muziek van de Senegalese Fulani Omar Ka & Friends. MIs het niet!

Tijdens het IDDF weekend gaan we pas zaterdag 27/5 open om 14:30-18:00u, met extra openstelling op zondag 12:00-18:00u en maandag 12:00-18:00u. Daarna is “Ties” nog te zien tijdens de reguliere openingstijden tot 8 juli.

De tentoonstelling “Ties” gaat over groepsidentiteit. Mensen zijn van nature sociale wezens, voor wie het een eerste levensbehoefte is om ergens bij te horen. Of het nu familie of vrienden zijn of een wijdere culturele, politieke of spirituele groepering, we zijn meestal verbonden aan meerdere sociale groepen. Dat is niet vrijblijvend.“Ties” zijn de sociale “lijm” die een groep bij elkaar houdt: Diepgewortelde banden met vaak ongeschreven normen en waarden die bepalen wie er bij hoort en wie niet en wat er van de groep wordt verwacht. Dat levert vaak herkenning,verbondenheid en geborgenheid op, maar soms ook frictie met de individualiteit van de leden, omdat alles en iedereen nu eenmaal in beweging is en onderdeel van een groter geheel. In “Ties” geven Anna Nunes, Féraul Fosso en Nancy Hoogstad hun visie op groepsidentiteit.

OpenArtExchange is een internationale kunstgalerie die veelbelovende niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via internationale residenties en tentoonstellingen met lokale kunstenaars vanuit haar locatie in Schiedam. Daarnaast representeert zij haar kunstenaars op internationale art fairs, kunstfestivals en andere kunstevents en online.

Reguliere openingstijden
woensdag t/m zaterdag: 10:00 – 18:00u
Of op afspraak: e-mail info@openartexchange.com

Adresgegevens:
Hoogstraat 85
3111 HC Schiedam
www.openartexchange.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *