WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPLEVERING NIEUW ROTTERDAMS DIERENASIEL OP 1 MEI 2024

ROTTERDAM- Het nieuwe Dierenasiel in Rotterdam heeft te maken met vertraging in de bouw. Dit komt door een aantal onvoorziene omstandigheden die de aannemer is tegengekomen tijdens de werkzaamheden op de locatie, zo laat wethouder Vincent Karremans (VVD) weten. De aannemer verwacht nu dat het dierenasiel op 1 mei 2024 klaar zal zijn voor oplevering, zodat de dierenbescherming aan de slag kan gaan met de verdere inrichting en voorbereiding voor het in gebruik nemen van het pand. ‘De stagnerende factoren die de aannemer heeft aangegeven brengen onvoorziene kosten met zich mee, waarmee geen rekening is gehouden binnen het projectbudget. Momenteel kunnen deze extra kosten nog gedekt worden uit de bestaande middelen’, aldus de wethouder.

Afgelopen zomer heeft de aannemer de gemeente geïnformeerd over een aantal stagnerende factoren die de voortgang van de bouw belemmerden. Zo is er onder andere vervuilde grond aangetroffen op de locatie, die een risico vormde voor de gezondheid en het milieu. De bouw is daarom een aantal weken stilgelegd, totdat de gemeente de vervuilde grond zo snel mogelijk heeft laten afvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Daarnaast moest het gebouw anders gepositioneerd worden op het terrein, omdat er oorlogspuin in de grond zat. Dit vroeg extra tijd voor het aanpassen van de bouwtekeningen en het verkrijgen van de nodige vergunningen. Ook is er Japanse Duizendknoop aangetroffen, een invasieve plantensoort die schade kan aanrichten aan bouwwerken, leidingen en andere infrastructuur. Voor het buitenterrein, waar de dieren kunnen verblijven en spelen, is dit een knelpunt. Er is een ecoloog ingeschakeld om een beheersplan op te stellen voor het bestrijden en voorkomen van de Japanse Duizendknoop.

De gemeente en de aannemer zijn in gesprek over de voortgang en de planning van het project. Tijdens de gesprekken wordt benadrukt dat de gemeente bij oplevering een volledig kwalitatief dierenasiel wil ontvangen, dat voldoet aan alle eisen en wensen van de dierenbescherming. De bouw is inmiddels weer hervat. De vloeren en de constructie van het gebouw zijn gereed en de verdiepingen van het eerste bouwdeel zijn geplaatst. Ook is er begonnen met de afwerking aan de binnenkant, zoals het plaatsen van de ramen, deuren, isolatie en leidingen.

4 gedachten over “OPLEVERING NIEUW ROTTERDAMS DIERENASIEL OP 1 MEI 2024

  1. Japanse duizendknoop een invasieve soort? Er lopen heel wat invasieve individuen rond in Rotjeknor waar de
    overheid niet om maalt, dus doorbouwen met die hap. Vervuilde grond hoeft geen probleem te zijn zolang die dieren geen Hamastunnels graven. Ik hoop dat de nieuwe streefdatum wordt gehaald want komende zomer komen er weer heel wat coronahonden op straat te staan omdat baasje naar de kemping moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *