WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPLEVERING ROTTERDAMSE SOCIALE HUURAPPARTEMENTEN NIEUW KRALINGEN

ROTTERDAM- Wethouder Chantal Zeegers (D66) is vanmiddag aanwezig bij de feestelijke oplevering van de eerste 80 sociale huurappartementen in het project Nieuw Kralingen in Rotterdam. De appartementen zijn gebouwd door Woningcorporatie Woonstad Rotterdam en zijn bedoeld voor mensen die in de stad willen wonen, maar ook van ruimte en groen houden. De woningen liggen namelijk aan de rand van het Kralingse bos en de plas.

Nieuw Kralingen is een nieuwe woonbuurt die de komende 10 jaar wordt ontwikkeld met ongeveer 800 woningen in totaal. De wijk wordt gepresenteerd als een buurt met verschillende woonsferen, van woningen aan de boezem met water en bootjes voor de deur, tot woningen aan het bos met uitzicht op het groen. De architectuur van de wijk is divers en romantisch, met veel aandacht voor details en kwaliteit. Nieuw Kralingen is ontworpen door stedenbouwkundige Adriaan Geuze en vier gerenommeerde architectenbureaus.

De sociale huurappartementen zijn een belangrijk onderdeel van Nieuw Kralingen. De appartementen zijn modern en comfortabel, met vloerverwarming, hoge ramen en een balkon. Ze hebben twee, drie of vier kamers en zijn ongeveer 65 m2 groot. De huurprijs ligt tussen de 647,19 en 696,60 euro per maand, afhankelijk van het inkomen en de huishoudgrootte. De bewoners kunnen ook gebruik maken van een eigen parkeerplek, een gedeelde fietsenstalling en een lift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *