WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPNIEUW DEBAT OVER BBQ-OVERLAST IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De overlast door barbecueën in Schiedam staat binnenkort op de agenda van de plaatselijke politiek nu de fractie LOS een debat heeft aangevraagd voor de raadscommissie op 28 mei. LOS wil het hebben over de aanhoudende overlast door barbecueën op de Maasboulevard en in het Beatrixpark. De fractie wil een discussie met zowel commissieleden als het college over de tot nu toe gevoerde aanpak.

De oproep tot debat volgt na een reeks klachten van burgers over de negatieve impact van frequent barbecueën nabij speel- en voetbalgebieden, wat resulteert in aanzienlijke rookoverlast. Bovendien zijn er meldingen van geluidsoverlast, openbaar dronkenschap en ongepast sanitaire gedragingen in de omliggende struiken hoewel, er openbare toiletten aanwezig zijn.

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft vorig jaar al besloten dat er strenger moet worden opgetreden tegen dergelijke overlast.

6 gedachten over “OPNIEUW DEBAT OVER BBQ-OVERLAST IN SCHIEDAM

 1. Er is al zo veel en zo lang over dit voortdurende probleem gesproken en het lost allemaal niets op.
  Helaas moet het dan maar verboden worden om te barbequen. Hoe vervelend het ook is voor die gene die zich wel aan de afspraken houden.

  1. Het is helaas sinds de jaren 60 een gewoonte geworden dat de minderheid het verziekt voor de meerderheid. Hoeveel mooie dingen zijn er al niet verziekt in heel Nederland door de ( kelere zooi makende) minderheid?
   Het is zelfs al zo erg dat als je als nette burger die werkt en belasting betaald aangeraden wordt om te verhuizen door de politie en woonplus als je last hebt van a-sociale buren. Hetzelfde geldt straks voor de nette bbq,er die wel zijn zooi opruimt en netjes parkeert. Deze kunnen dadelijk niet meer bbq,en op de huidige bbq plaatsen als die gesloten worden.
   Is het echt zo gevaarlijk om stadswachtjes daar toe te laten zien op de regels en ook daar een x zinvol boetes uit te schrijven?
   Of zijn er andere redenen dat ze dat niet doen?

 2. Barbeque geeft vrijwel altijd en overal overlast, het is een asociale kutgewoonte om in een rijtjeshuis bij ieder zonnestraaltje iets in de tuin te cremeren. De was van de buren gaat stinken en kan opnieuw worden gewassen, de meeste omwonenden kunnen dan ook nog in de warmte met de ramen dicht gaan zitten om te voorkomen dat hun rookalarm af gaat. De lui die hier zo gek op zijn zijn volgens mij dezelfde aso’s die hun honden voor andermans deur laten schijten of die een visje traumatiseren door ze een haak door den bek te slaan. En dit soort mensen mogen stemmen en zich voortplanten….. Fijne toekomst voor dit land.

 3. Barbeque is daarbij kankerverwekkend, en niet zo’n beetje!

  En dan het al dan niet vrijwillig inademen van rook; zelfde verhaal…

  1. @ HerrMiet , Jij bent zelf kankerverwekkend , daarom snap ik ook niet dat Waterweg Actueel jouw reacties altijd maar goed vindt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *