WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPNIEUW EEN WAARNEMEND BURGEMEESTER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Bert Blase (PvdA) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Vlaardingen waar hij op 4 augustus a.s. begint. Momenteel is Blase eerste burger in Alblasserdam waar hij in november 2009 begon. Daarvoor maakte hij als gemeentesecretaris al twee jaar deel uit van het Alblasserdamse college van burgemeester en wethouders.

Blase heeft gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit Wageningen, maar deze opleiding heeft hij nooi afgerond. In 1990 werd hij coördinator van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Vanaf 1994 was hij vier jaar persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie van de Unie 55+. Tussen 1998 tot 2002 maakte hij deel uit van het managementteam bij de Unie van Waterschappen. Vervolgens was hij vijf jaar lid van de directieraad van de gemeente Dordrecht. Sinds april 2012 is Blase ook waarnemend burgemeester van Hardinxveld-Giessendam en is hij vicevoorzitter van het Drechtstedenbestuur. Ook is hij vicevoorzitter van de stichting Humana.

Bert Blase vervangt de huidige waarnemende burgemeester van Vlaardingen Bas Eenhoorn (VVD). Hij is per 1 augustus benoemd tot Nationaal Commissaris Digitale Overheid.

In Alblasserdam wordt Blasé geprezen voor de vernieuwende wijze waarop hij met zowel het vorige als met het huidige college Alblasserdam bestuurt.

Vandaag -maandag 7 juli- bespreken de Commissaris van de Koning Jaap Smit, de fractievoorzitters van de gemeenteraad en een delegatie vanuit het college van Alblasserdam het vervolgproces rond de benoeming van een waarnemend burgemeester in de gemeente Alblasserdam.