WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPNIEUW HINDER OOST-EUROPESE CHAUFFEURS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs zorgen voor toenemende hinder en gevaarlijke situaties op de parkeerplaatsen langs de A20 bij Vlaardingen-West. Op enkele meters van de tankstations van BP en Total wordt achter de vele tientallen vrachtwagens gebarbecued. Daarnaast worden bij het verlaten van de parkeerplaatsen grote hoeveelheden zwerfafval en menselijke uitwerpselen aangetroffen.
DSC00004DSC00008
Toch zeggen medewerkers van de BP benzinepomp nauwelijks hinder te ondervinden van de vele truckers. Hooguit worden de wc’s gebruikt voor persoonlijke wasbeurten, waar deze eigenlijk niet voor zijn bestemd, maar er wordt goed verdiend aan het tanken door de chauffeurs.

Aan de overkant van de snelweg, bij Total de Aalkeet, klinkt een heel ander verhaal. Hier wordt gewezen op de vervuiling en verzucht dat de chauffeurs juist geen cent besteden aan de pomp of in de winkel. Opmerkelijk genoeg wordt door een deel van de chauffeurs ook de gratis toiletvoorziening gemeden. Op het hoofdkantoor van Total in Den Haag zegt een woordvoerder dat het bedrijf niets kan doen tegen het groeiend aantal vrachtwagenchauffeurs dat de parkeerplaatsen gebruikt als camping. Het parkeerterrein is eigendom van Rijkswaterstaat en de overheidsinstelling beperkt zich tot nu toe tot het instellen van een onderzoek -sinds juli- naar de mate van overlast.

Al ruim een jaar is het verboden om op het grondgebied van de gemeente Vlaardingen in een vrachtwagen langs de kant van de weg te overnachten. Wie wordt betrapt krijgt een boete van 140 euro. Oost-Europese chauffeurs zijn officieel aangewezen op de speciale betaalparkeerplaatsen voor vrachtwagens in het Rotterdamse havengebied.
DSC00001DSC00007