WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPRUKKENDE LEEGSTAND DE LOPER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In De Loper, het meest succesvolle winkelcentrum van Vlaardingen, rukt de leegstand op. Momenteel staan drie panden te huur in het winkelhart van Holy. Bij de winkels die het hoofd nog boven water weten te houden worden klanten aangemoedigd vooral 1,5 meter afstand te houden of de zaak met maximaal twee personen tegelijk te betreden. Al zeker 5 maanden wordt de Nederlandse bevolking voorgehouden dat het hier een tijdelijke maatregel betreft: ’Nog even volhouden.’ Nederland zit door de aanhoudende lockdown in een recessie.

De winkel in De Loper op nummer 55, van het voormalige Si Moda Store (kleding, schoenen, sieraden), staat al wat langer leeg, maar twee maanden terug ging ook de deur definitief dicht van restaurant ’n Tikkie Ouder. Hier was de lockdown net het laatste zetje, omdat de horeca tot 1 juni niet open mocht. De uitbaters hebben besloten het na 4 jaar voor gezien te houden. Een nieuwe huurder voor het pand naast de trambaan is nog niet gevonden. Het pand oogt desolaat en een brief van Stedin ligt al enige tijd te wachten op de mat. Een nieuwe huurder heeft zich nog niet gemeld.

Ook de winkel naast de Plantenbeurs wordt maar niet opgevuld.

Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) meldt dat tijdens de lockdown soepel wordt omgegaan met de bevoorradingstijden en het nachtelijk rijverbod, zodat winkeliers de ruimte kregen om te bevoorraden. Ook zijn parkeerontheffingen verleend aan horecaondernemers om het bezorgen te vergemakkelijken.

Tegelijk zijn op 27 maart bij onder meer de Vlaardingse winkelcentra waarschuwingsborden geplaatst waarop staat dat 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Op 3 april zijn hier krijttekeningen bijgekomen die de Vlaardingers wezen op het houden van 5 haringen afstand. De waarschuwingsborden zijn op 26 juni weer verwijderd. Vervolgens zijn op 6 juli de haringen terug in het straatbeeld gekomen.

Meer dan tachtig praktiserende Nederlandse artsen en andere academici doen in een brandbrief aan politiek en media ondertussen de dringende oproep de corona-hoax per direct te beëindigen. Nog meer medici verzoeken de Tweede Kamer om de noodwet tegen te houden. Ruim 800 artsen en meer dan 1000 medisch professionals, waaronder 13 hoogleraren hebben daarvoor een brandbrief ondertekend.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *