WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPSPORING VERZOCHT: BULGAAR BEROVINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op  dinsdag  23 september geven politie en justitie in het Tv-programma Opsporing Verzocht de  naam  en  foto vrij van een 25-jarige Bulgaar. Hij wordt verdacht van twee gewelddadige berovingen in Schiedam. De man wordt geplaatst op de Nationale Opsporingslijst.

Op donderdag 8 november 2012 werd een destijds 79-jarige vrouw in de hal van haar appartementencomplex aan de Burgemeester Stulemeijerlaan in Schiedam vastgegrepen door de verdachte en naar de grond gewerkt terwijl een handlanger haar beroofde van haar sieraden. De vrouw raakte hierbij gewond.

Een soortgelijke beroving vond plaats in de nacht van 14 november 2012 op de Voltastraat in Schiedam. Hierbij raakte een destijds 63-jarige man gewond. Ook hij werd van achteren benaderd door een man en naar de grond gewerkt. Op 23 november kon een van de twee berovers, een 18-jarige man uit Schiedam, worden aangehouden. Ondanks het feit dat de identiteit van de tweede verdachte bekend is en hij sindsdien internationaal gesignaleerd staat, is hij nog altijd niet aangehouden. Mogelijk maakt hij gebruik van een valse identiteit. Er is nu toestemming zijn naam en afbeelding bekend te maken. Morgenavond wordt de man op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden om 20.30 uur op NPO1. De herhaling is op woensdag 24 september om 11.40 uur op NPO2.