WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ORGELSPEKTAKEL GROOTE KERK MAASSLUIS

MAASSLUIS – Op zaterdag 11 mei, geeft Arjan Breukhoven een orgelconcert op één van de beroemdste orgels van ons land in de Groote Kerk van Maassluis. Het concert heeft als thema: “Orgel Spektakel”. Vanaf acht uur speelt Arjan Breukhoven een avondvullend programma, inclusief een pauze, waarbij de organist spectaculaire muziek zal laten horen op het vermaarde Garrels-orgel. Het publiek kijkt tijdens het concert in de keuken van de organist via een groot beeldscherm.

Tijdens het concert speelt Arjan Breukhoven een zeer gevarieerd programma. Zo begint hij met een improvisatie met aansluitend samenzang. Ook zullen werken van o.a. Bach en Guilmant niet ontbreken, maar bij virtuoze arrangementen van de soundtrack van de film Mission Impossible en bij een orkestwerk van Rossini zullen zijn vingers in vliegende vaart over de klavieren gaan, zeker spectaculair om te zien op het grote scherm, en spectaculair om te horen. Literatuur, transcripties en improvisaties: de ingrediënten voor een spectaculair concert.

Arjan Breukhoven bespeelt jaarlijks in binnen- en buitenland vele orgels en vleugels tijdens concerten. Zo toert hij dit jaar o.a. door Israël, Rusland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Als organist is hij verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs en als dirigent aan een drietal zeer grote mannenkoren. Ook als componist geniet hij bekendheid. Al vele jaren is hij o.a. regelmatig te zien bij het televisieprogramma ‘Nederland Zingt’.

Concerten van Arjan Breukhoven onderscheiden zich van vele andere orgelconcerten door de interactie met het publiek. Tijdens het concert presenteert hij zijn eigen programma. Hierdoor worden de concerten toegankelijker voor een groter, breder en jonger publiek. Ook de keuze van de programma’s draagt hier zeker ook aan bij. Een programma waarbij het thema zeker tot zijn recht zal gaan komen: een waar “Orgel Spektakel”!

Kaarten zijn te reserveren via www.arjanbreukhoven.nl/agenda, maar zijn ook verkrijgbaar aan de kerk voor € 10,-. Meer informatie: www.arjanbreukhoven.nl

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *