WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OUD-WETHOUDER SCHIEDAM: ‘KINDBRUIDJES RANDVERSCHIJNSEL’

Vermeend racisme –in de vorm van discriminatie- is in Schiedam  een marginaal verschijnsel, zo blijkt uit de meest recente cijfers van het Anti Discriminatie Bureau Radar. GroenLinks Schiedam heeft onlangs gevraagd om ruimte op de gemeentelijke website voor een doorverwijzing naar de mogelijkheid om discriminatie te kunnen melden.  Het afgelopen jaar werden er precies vijfenvijftig discriminatiemeldingen geregistreerd in Schiedam. Dat is welgeteld één melding meer dan het jaar ervoor. Een deel van de meldingen bestaat bovendien uit discriminatie van homo’s, veelal toe te schrijven aan Marokkanen en Antillianen.
Vermeend racisme –in de vorm van (rassen)discriminatie- is in Schiedam een marginaal verschijnsel, zo blijkt uit de meest recente cijfers van het Anti Discriminatie Bureau Radar. GroenLInks Schiedam heeft onlangs gevraagd om ruimte op de gemeentelijke website voor een doorverwijzing naar de mogelijkheid om discriminatie eenvoudiger te kunnen melden.
Het afgelopen jaar werden er precies vijfenvijftig meldingen geregistreerd in Schiedam van vermeende discriminatie. Dat is welgeteld één melding meer dan het jaar ervoor. Een deel van de meldingen bestaat bovendien uit discriminatie van homo’s, veelal toe te schrijven aan Marokkanen en Antillianen.
SCHIEDAM- Oud-wethouder Johan Grijzen (GroenLinks) laat via sociale media weten kindbruidjes ‘een randverschijnsel‘ te vinden. De bestuurder uit het vorige Schiedamse college maakt zich meer zorgen om ‘voortrottend racisme’. Dit ziet hij als ‘een bedreiging voor de samenleving.’

Kindbruiden in Nederland zijn het gevolg van gedwongen huwelijken in het kader van religieuze wetten of tradities. De kindbruiden komen mee met de ‘vluchtelingenstroom’ via de open EU grenzen. In de meeste landen waar kindhuwelijken voorkomen hebben vrouwen weinig zeggenschap en is sprake van een patriarchale hiërarchie.

In veel ontwikkelingslanden trouwt één op de drie meisjes als minderjarige. Eén op de negen gehuwde meisjes trouwde voor haar 15e jaar. Veel meisjes zijn niet ouder dan 12 jaar en huwelijken van meisjes jonger dan 8 jaar komen ook regelmatig voor.

Getrouwde meisjes onder de 16 jaar komen bij aankomst in Nederland onder toezicht van de Stichting Nidos (jeugdbescherming voor vluchtelingen). Tot hun 16-de zouden deze meisjes daardoor in elk geval niet samen met hun echtgenoot worden gehuisvest, maar vanaf hun 16-de houden zij volgens de Nederlandse wet op ‘kindbruid’ te zijn.

2 gedachten over “OUD-WETHOUDER SCHIEDAM: ‘KINDBRUIDJES RANDVERSCHIJNSEL’

  1. Als je NED.meisjes beneden de ACHTIEN JAAR.verkracht of aangerand word krijg je gevangenis. Al ben je ouder blijf met je (handen) van die meisjes af. Al ben zogenaamd in een ander land getrouwd.hier gelden andere regels .wegwezen met zulke mensen.neem iemand van je eigen leeftijd.

  2. Groen Links, van oudsher de partij waar agressief en gewelddadig links schorem een politieke carrière kon opbouwen.
    De partij waar liegen en bedriegen een omvang heeft waarbij Pinocchio Rutte nog een koorknaapje is.
    De partij die gore diefstal van degenen die het BNP bij elkaar sprokkelen een weldaad vindt i.p.v. een misdaad.
    Gore Loeders of Gore Leugenaars dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *