WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OV-VERBOD VOOR TUIG IN TRAM SCHIEDAM

RET directeur Pedro Peters is tevreden: "Uitbreiding van een effectieve maatregel in ons totaal aan veiligheidsmaatregelen is goed nieuws! Om goed te kunnen toezien op het naleven van uitgeschreven OV-reisverboden hebben onze conducteurs en controleurs een app op hun tablet zodat ze direct alle informatie krijgen over de OV-verboddragers op hun tramlijn."
RET directeur Pedro Peters is tevreden: “Uitbreiding van een effectieve maatregel in ons totaal aan veiligheidsmaatregelen is goed nieuws! Om goed te kunnen toezien op het naleven van uitgeschreven OV-reisverboden hebben onze conducteurs en controleurs een app op hun tablet zodat ze direct alle informatie krijgen over de OV-verboddragers op hun tramlijn.”

SCHIEDAM- Raddraaiers in het OV kunnen vanaf donderdag tot een periode van maximaal 8 weken een reisverbod krijgen op alle tramlijnen van de RET. De RET werkt vanaf 2008 met het OV-reisverbod als ultieme maatregel om raddraaiers uit het OV te weren. Het aantal OV-verbodwaardige incidenten op de tramlijnen 2, 23 en 25 daalde van 134 in 2013 naar 114 in 2014.

In 2008 is de RET gestart met de invoering van een OV-reisverbod om echte raddraaiers uit het OV te weren. In 2008 is begonnen met tramlijn 2, in 2009 kwam daar tramlijn 23 bij en in 2013 tramlijn 25. Een OV-reisverbod wordt uitgegeven voor de periode van 2 tot maximaal 8 weken. OV-verbodwaardige incidenten zijn spugen, vernieling, bedreiging met en zonder geweld en mishandeling van RET-medewerkers.

Met het uitbreiden van het OV-reisverbod op alle tramlijnen is ook de strafmaat voor het spugen verhoogd. Waar men eerder een OV-reisverbod voor 2 weken kreeg, is dit nu verhoogd naar de duur van 4 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *