WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OVERLASTGEVENDE TROUWSTOET AAN KANT GEZET IN SCHIEDAMSE BINNENSTAD

SCHIEDAM- De politie heeft in het centrum van Schiedam een aantal bestuurders gecontroleerd die deel uitmaakten van een trouwstoet. De aanleiding was een melding van overlast door het rijgedrag van de feestgangers. Op de Lange Haven kreeg de politie hulp van de Lichtblauwe Brigade, een team van handhavers die de openbare orde bewaken namens de gemeente.

Trouwstoeten zijn een traditie bij veel niet-Nederlandse bruiloften, vooral bij Turkse en Marokkaanse families. Het is een manier om de bruid op te halen bij haar ouderlijk huis en naar de feestlocatie te brengen, onder luid getoeter en met versierde auto’s. Sommige mensen vinden dit een mooi en vrolijk ritueel, maar anderen ervaren het als hinderlijk en gevaarlijk. Er zijn regelmatig incidenten geweest waarbij trouwstoeten verkeersregels overtraden, andere weggebruikers hinderden of zelfs agressief werden tegen agenten die wilden ingrijpen. Daarom willen sommige gemeenten, zoals Rotterdam, een meldplicht invoeren voor trouwstoeten, zodat ze beter gereguleerd en begeleid kunnen worden.

5 gedachten over “OVERLASTGEVENDE TROUWSTOET AAN KANT GEZET IN SCHIEDAMSE BINNENSTAD

 1. Controleren?
  Bon schrijven en afslepen die auto’s. Gegarandeerd dat er wel een technisch gebrek te vinden is aan die rammelbakken.
  Vermoed dat de lichtblauwe pantoffelhelden voorlopig niet in de moskee welkom zijn.
  (O)pa Alie, (o)ma Fatima en Iman Hasan zijn nu niet blij met hun (klein)kinderen of zijn volgelingen.

  1. Rammelbakken? Dan heb je nooit een stoet gezien. Daar rijden de duurste auto’s van porche tot Ferrari tot andere gekke auto’s. Zeker geen rammelbakken

   1. Haley,
    Ik geloof je meteen. In het verleden zag ik alleen maar oude rammelbakken met gordijntjes voor de ramenen een imperiaal op het dak.
    De laatste tijd loop ik, zodra ik toeterturken hoor, de andere kant op. Ik doe er alles aan om ze te ontlopen. Ik ben gezegend dat er in mijn nabijheid geen toeterturken wonen.

   2. @ Haley , zo’n Lamborghini voor een dag huren is toch geen probleem ? En als je buren je dan daarmee zien rijden , ben je helemaal het mannetje , terwijl het gewoon maar een uitkeringstrekkertje is die de boel loopt te flessen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *