WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OVERVALLER (21) JUWELIER VLAARDINGEN KOMT UIT CAPELLE AAN DEN IJSSEL

VLAARDINGEN- Een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel is vanmiddag aangehouden voor de overval op juwelier Winteridee op het Liesveld in Vlaardingen. Hij bedreigde het personeel met een mes en ging er met een geldbedrag vandoor. Bij zijn vlucht werd hij echter tegengehouden door een aantal omstanders, die hem overmeesterden en overdroegen aan de politie. Een van de omstanders raakte daarbij gewond aan zijn been.

De overval vond rond 12.24 uur plaats. De dader liep de juwelierszaak binnen en eiste geld van de medewerkers. Er ontstond een korte worsteling, maar niemand van het personeel raakte gewond. De overvaller slaagde erin om met het geld te ontsnappen, maar kwam niet ver.

Buiten de winkel werd hij namelijk opgemerkt door een aantal alerte omstanders, die hem achtervolgden en in de kraag grepen. Tijdens de worsteling stak de overvaller een van de omstanders in zijn been. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn verwondingen. De overvaller is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De politie doet verder onderzoek naar de overval en roept getuigen op om zich te melden. De juwelier is tijdelijk gesloten voor sporenonderzoek en opruimwerkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *