WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OVV-VICTORIA’04

VLAARDINGEN- Een stug spelend OVV snoepte in de tweede helft van het bezoekende Victoria’04 de winst af door twee keer een achterstand om te buigen in een gelijke stand.

In Oostvoorne liet thuisclub in OVV het eerste kwartier Victoria’04 het spel maken. De Vlaardingse formatie mocht keer op keer van achteruit de aanval opbouwen en kreeg enkele kansen om te score te openen. Lars Kortleven was twee keer dicht bij een treffer, maar faalde in de afronding. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam OVV wat meer uit de verdedigende stelling. Het spel golfde over en weer, doch de thuisclub zag geen kans om de achterhoede van Victoria’04 pijn te doen. Aan de overzijde knalde aanvoerder Oscar Knecht de bal keihard tegen de lat. Na een half uur spelen kreeg Victoria’04 loon naar hard werken. Uit een afgeslagen hoekschop kwam de bal terug in de zestien van OVV, waar de vrij staande Bob Planken met een kopbal Victoria’04 op een 0-1 voorsprong zette. De Vlaardingse formatie verzuimde vervolgens in de eerste helft afstand te nemen, want bleef het spel domineren.

Na de pauze kwam OVV sterk uit de startblokken. Victoria’04 kreeg meer werk te verzetten in de achterhoede en de aanval werd iets minder gevoed. Binnen een kwartier kwam OVV verrassend op gelijke hoogte via een fraai schot in de kruising: 1-1. Victoria’04 toonde veerkracht en bleef de aanvallende partij. In de omschakeling probeerde OVV de bezoekers te verrassen. In de 60ste minuut scoorde Victoria;04 de tweede treffer. Uit een hoekschop werd de bal door gekopt door Jelle Blankestijn, waarvan Atakan Karacoskun profiteerde: 1-2.

De thuisclub wenste zich niet neer te leggen bij een nederlaag en verlegde het accent op de aanval. Victoria’04 kreeg hierdoor meer ruimte om te counteren. Nailey Girigorie en Joey van der Zouwen zagen hun doelgerichte pogingen rakelings op niets uitlopen. Bij een snelle tegenaanval na balverlies op het middenveld van Victoria’04 kreeg de linkerspits van OVV opeens een vrije doortocht om de 2-2 aan te tekenen. In de spannende slotfase hield OVV het slot op de deur om Victoria’04 van de volle winst af te houden.

Eindstand: 2-2 (bij rust 0-1).

Doelpunten Victoria’04: Bob Planken (0-1), Atakan Karacoskun (2-0).

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven, Robbin Winsveen (65: Nick Rutten), Oscar Knecht, Bob Planken (50: Atakan Karacoskun), Nailey Girigorie, Wesley de Heij, Roy Meerten, Jur de Visser (60: Rilgilio Ramsubagh), Robin den Breems (60: Joey vn der Zouwen), Lars Kortleven (60: Jelle Blankestijn).