WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PANIEK BIJ BRAND HENNEPPLANTAGE

SCHIEDAM- Bij een brand op de eerste etage van de Spieringhoekflat in Schiedam-Nieuwland is woensdagmiddag een hennepplantage aangetroffen. De brand, die rond 12.00 uur uitbrak, zorgde voor paniek bij omwonenden. Door de hevige rookontwikkeling hadden bovenburen grote moeite het gebouw via het trappenhuis te verlaten. Met hulp van de politie werd een deel van de flat tijdelijk ontruimd.
In de woning die volledig uitbrandde, werd de wietplantage ontdekt die eveneens in rook op ging. Een 30-jarige vrouw die in het pand aanwezig was raakte licht gewond. Ze is aangehouden en de restanten van de hennepplaten zijn in beslag genomen. PATR1

PATR7PATR5PATR2
Naar de exacte oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

PATR1

De waterweggemeenten werken samen met politie, Stedin en Woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie eenheid Rotterdam via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.