WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PARKEERAPP LEVERT SCHIEDAM WINST OP

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft meer geld binnengehaald met de parkeerbelasting dan ze had begroot. De belangrijkste reden hiervoor is dat er meer mensen op straat hebben geparkeerd dan verwacht. De gemeente denkt dat dit komt doordat er meer bezoekers naar de stad zijn gekomen, die vaker kiezen voor het gemak van een parkeerapp op hun smartphone in plaats van het zoeken naar een parkeerautomaat.

Uit de cijfers blijkt dat het aantal transacties voor straatparkeren al een paar jaar stijgt, vooral door het gebruik van de parkeerapp. Dit betekent ook dat de gemeente meer kosten maakt om mensen die niet betalen voor het parkeren op te sporen. Zo moet de gemeente bijvoorbeeld de gegevens van de eigenaar van een kenteken opvragen om alsnog de parkeerbelasting te kunnen innen.

Gebruikers van een parkeeraap zijn duurder uit. Naast het parkeergeld betaalt u ook servicekosten per parkeeractie aan de app. Deze kosten verschillen per app en kunnen ook afhangen van de hoogte van het parkeertarief. Sommige apps bieden ook een abonnement aan, waarbij u een vast bedrag per maand betaalt en geen servicekosten meer heeft. Dit kan voordelig zijn wanneer u vaak parkeert.

Eén gedachte over “PARKEERAPP LEVERT SCHIEDAM WINST OP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *