WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘NIET PARKEREN OP LOSWAL MAASSLUIS’

Omdat in Rotterdam een waterhoogte van meer dan + 2,60 meter NAP wordt verwacht, zal de Maeslantkering zeer vermoedelijk gaan sluiten. (Om de kering een keer tijdens hoogwaterstanden te kunnen testen is tijdelijk het officiële sluitpeil met 40 cm verlaagd naar 2.60 m boven NAP).
Beslissing wordt geautomatiseerd genomen, kan tot relatief kort voor de sluiting worden geannuleerd. De Maeslantkering kan een waterstand van 5 meter boven NAP tegenhouden

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis roept op om niet te parkeren op de loswal bij de Burgemeester de Jonghkade of op de Govert van Wijnkade langs de waterkant. Dit in verband met het hoog water dat vanmiddag om 16.00 uur wordt verwacht.

Als u in het gebied geparkeerd staat waar het hoogwater wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders. Auto’s die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan. Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico.

Het voorspellen van een verhoogde waterstand is van een aantal factoren afhankelijk; de windrichting, windsnelheid, de baan, grootte en diepte van de depressie, eventuele grote waterafvoer van de bovenloopse rivieren en de stand van de maan. De gemeente krijgt de gegevens door van het Watermanagementcentrum Nederland (onderdeel van Rijkswaterstaat).

Door hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen (de boulevard langs de Nieuwe Waterweg).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *