WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PARTIJ VOOR DE DIEREN BLIJ MET MAASSLUIS

MAASSLUIS- De Partij voor de Dieren roemt Maassluis en Hoek van Holland voor hun milieuvriendelijke manier van onkruidbestrijding. Met ingang van 1 november 2015 mogen er in Nederland geen chemische bestrijdingsmiddelen meer worden gebruikt die de schadelijke stof glyfosaat bevatten. De partij onderzocht in heel Zuid-Holland welke gemeenten al op alternatieven zijn overgestapt.

Maassluis bestrijdt onkruid met heet water, borstelen of wegbranden. Hoek van Holland is vorig jaar gestopt met het gebruik van het glysofaathoudend middel en is overgestapt op Ecostyle. Tot tevredenheid van de Partij voor de Dieren.

DSC00033DSC00040
Glyfosaat wordt in toenemende mate in verband gebracht met gezondheidsproblemen als onvruchtbaarheid, geboorteafwijkingen, aantastingen van het zenuwstelsel, ziekte van Parkinson en verschillende vormen van kanker. Naast de gezondheidsrisico’s voor de mens leidt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot verlies van biodiversiteit, zorgwekkende sterfte onder bijen en andere insecten en tot steeds moeilijker te zuiveren drinkwater.