WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PEUTERS VLAARDINGEN BETER VOORBEREIDEN

kinderopvangVLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen gaat vanaf 1 januari het peuterspeelzaalwerk harmoniseren met de kinderopvang. De gemeente wil zowel bij de peuterspeelzalen als in de kinderopvang voor- en vroegschoolse educatie (VVE) voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar bieden, zodat kinderen goed voorbereid kunnen starten op de basisschool. Deze week zijn er in alle peuterspeelzalen informatiebijeenkomsten voor ouders waarin de veranderingen nader worden toegelicht. Ook hebben alle ouders een brief ontvangen.

De harmonisatie van peuterspeelzalen betekent dat ouders die beiden werken, vanaf volgend jaar  kinderopvangtoeslag kunnen én moeten aanvragen voor de peuterspeelzaal. Ouders die met een Inkomensverklaring van de belastingdienst kunnen aantonen dat zij niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag, betalen volgend jaar een ouderbijdrage volgens de ouderbijdragetabel van de gemeente Vlaardingen.

Peuters bezoeken de peuterspeelzaal vanaf 2016 zes uur (in plaats van vijf uur) per week, verdeeld over twee dagdelen. Doelgroeppeuters met een ‘VVE indicatie’ van het Centrum voor Jeugd en Gezin, bezoeken de peuterspeelzaal vier dagdelen per week. De gemeente subsidieert de twee extra dagdelen volledig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *