WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PLAN TEGEN DRUGSCRIMINALITEIT JEUGD ROTTERDAM

ROTTERDAM- Met het initiatiefvoorstel ‘De Veilige Schoolroute’ hopen VVD, Leefbaar Rotterdam en GroenLinks een antwoord te geven op het snelle geld van de criminaliteit. De veilige schoolroute zorgt dat zogenaamde ‘kwetsbare jongeren’ voor, tijdens en na school in een veilige omgeving zijn. Deze veilige omgeving bestaat uit activiteiten rond onderwijs, werk en vrije tijd. ‘De activiteiten in de veilige schoolroute moeten aansluiten en doorontwikkeld worden aan de hand van behoeftes en ervaringen van ouders, verzorgers en jongeren’, aldus de drie fracties. De indieners zijn van mening dat de kosten zich terugverdienen, omdat alle spelers efficiënter en meer verbonden zullen werken.

In Rotterdam worden per dag 40.000 lijntjes cocaïne, 2000 xtc-pillen, 25.000 lijntjes speed en 70.000 jointjes gebruikt. Dit dagelijks gebruik van drugs, in combinatie met de aanvoer van drugs via de Rotterdamse haven, maakt dat Rotterdam te maken heeft met veel ondermijnende criminaliteit. Steeds meer jongeren in Rotterdam worden ingezet door criminelen bijvoorbeeld voor het uithalen van drugs uit containers. In de zucht naar sociale, maatschappelijke en economische status kiezen jongeren voor het snelle geld van deze criminaliteit.

In antwoord daarop heeft de Rotterdamse VVD in samenwerking met GroenLinks en Leefbaar Rotterdam De Veilige Schoolroute ontwikkeld. Een omgeving met sociale controle, een dorp in een stad. Zodat jongeren zich kunnen ontwikkelen zonder geronseld te worden door criminelen. Op deze manier moet bij jongeren het besef indalen: ‘He ik kan ook succesvol zijn en status krijgen zonder criminaliteit.’

In de praktijk werkt De Veilige Schoolroute als volgt: een ouder of docent maakt zich zorgen om een jongen. Ziet dat hij veel nog tot laat op straat hangt of minder aanwezig is op school. Dan kunnen zij hem aanmelden bij de gemeente voor De Veilige Schoolroute. De gemeente koppelt de jongen aan een begeleider in De Veilige Schoolroute, zo kan men monitoren dat de jongen in een veilige omgeving is en minder vatbaar wordt voor criminelen en het snelle geld.

7 gedachten over “PLAN TEGEN DRUGSCRIMINALITEIT JEUGD ROTTERDAM

  1. Dus VVD en Leefbaar Rotterdam gaan bakken subsidie regelen voor de softe welzijnssector om een omvangrijk probleem aan te pakken? En GroenLinks zag dat het goed was.

    ‘Heb je als samenleving een probleem… zet er de softe welzijnssector op en de problemen worden erger.’ (Wijsheid geleend van wijlen Pamela Hemelrijk).

    Misschien moet Leefbaar de boeken van Pim Fortuyn nog een helemaal opnieuw lezen. Er is daar een hoop kennis verloren gegaan.

    1. Duterte? DUTERTE?? Typisch dat jij Duterte noemt. Dat is ongetwijfeld iemand die jij zelf zeer bewondert. Jij suggereert immers altijd onmiddellijk geweld als de oplossing voor alles. Maakt niet uit waar het over gaat: alleen vuistslagen, martelcellen en nekschoten vormen voor jou het pasklare antwoord, zolang er maar veel pijn en bloed aan te pas komt. Het is duidelijk, zo zou jij het doen, slaapverwekkend karikatuur dat je bent. Maar laat me raden: als we in het kamp zitten, dan ben jij zeker de Kapo?

  2. Dat wordt een miljoenenproject wat nooit meer valt te stoppen. ???? Kan iemand mij eens een succes noemen dat valt toe te schrijven aan de Sjakies? ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *