WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PLANNEN SPORTFONDSENBAD SCHIEDAM ROND

SCHIEDAM- Omwonenden van het voormalige Sportfondsenbad aan de KB-laan hebben het plan voor een badpark op de plaats van het oude zwembad rond. Eind deze maand komen de initiatiefnemers met de definitieve tekening en de financiële onderbouwing.

Bij deze presentatie zijn naast buren ook vertegenwoordigers van de gemeente en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. uitgenodigd. Laatstgenoemde heeft alle vertrouwen in realisatie van de plannen en wilde daarom de kosten dragen voor het ontwerp.

De omwonenden willen het zwemcomplex laten slopen waarna alleen de badrand blijft staan. Daarin moet vervolgens het sloopafval worden gestort om daarop een tuin aan te leggen.
zwembad 1
Het vervallen zwembad is in particulier bezit. Vastgoedspeculant George Tóth ontkent de (indirecte)eigenaar te zijn, maar erkende dit jaar nog wel belangen in het pand te hebben via de charitatieve stichting van zijn bejaarde moeder.

Naar verluid moet voor sloop van de ruïne op een bedrag van ettelijke tonnen worden gerekend. Nog los van de vraagprijs -ruim boven de sloopprijs- door de huidige, officiële eigenaar TBZ bv uit Leusden.