WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

POLITIE REIKT VERBOD UIT VOOR ZWEMBAD GROENOORD SCHIEDAM

SCHIEDAM- De politie in Schiedam heeft aan vier ‘jongeren’ een verbod uitgereikt om zwembad Groenoord de komende 2 weken te bezoeken. De vier hebben een vlaggenmast bij het zwembad omvergetrokken.

In de zomer van 2020 werd duidelijk dat het aantal incidenten met ‘jongeren’ bij het zwembad veel omvangrijker is dan tot op dat moment naar buiten is gebracht. Die zomer was in totaal tweemaal een vechtpartij uitgebroken en is het zwembad tijdelijk gesloten geweest als gevolg daarvan. Het geweld leidde ook tot extra inzet van beveiliging.

Alleen op deze site kon u destijds lezen dat een groep van zo’n 10 minderjarige, allochtone jongeren zijn verwijderd uit het zwembad. De knullen gingen na de komst van de politie over tot intimiderend gedrag en het bejegenen van zwembadbezoekers buiten het terrein.

Op het reactieforum van deze site liet een bezoeker weten: ‘Er zijn 3 dagen incidenten geweest. Er waren 16 politie auto’s en er werden stoelen door het zwembad gegooid. Loopt nu bewaking door het zwembad. Overal camera’s geplaatst. Is toch niet normaal voor een zwembad?’

Manager Dogan Corneille (Optisport) wilde desgevraagd niet bevestigen dat het allochtone jongeren betrof. Corneille: “Omdat ze een kleurtje hadden? Is dat relevant om te vermelden? Ze waren minderjarig, dus we hebben ze ook niet laten oppakken, maar verwijderd.”

3 gedachten over “POLITIE REIKT VERBOD UIT VOOR ZWEMBAD GROENOORD SCHIEDAM

    1. Zuid wordt al gesloten. Maar vroeger was Groenoord echt het paradijs. Toen het nog een open bad was. Bij juffrouw Paula mijn diploma gehaald en meneer De Haan was hoofd badmeester.

  1. Typisch antwoord van de manager Optisport. Kijkt het probleem weer lekker weg.
    En een lekker zwakke ‘straf’ van de politie, maar twee weken ontzegging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *