WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

POLITIE SPEURT IN PLANTENBAKKEN VLAARDINGEN NA TIP CAMERATOEZICHT

VLAARDINGEN- Vannacht ontving de politie een melding vanuit cameratoezicht dat iemand in het centrum van Vlaardingen mogelijk drank of drugs had verstopt in een van de plantenbakken. De politie ging ter plaatse om de zaak te onderzoeken, maar trof niets aan.

Het centrum van Vlaardingen wordt al sinds december 2010 in de gaten gehouden door camera’s. Dit besluit werd destijds genomen door de gemeenteraad, die vond dat cameratoezicht nodig was voor de veiligheid en leefbaarheid. De camera’s staan op verschillende locaties, zoals het Liesveldviaduct, de Schiedamseweg, Westhavenplaats/smalle Havenstraat, Vleersteeg, Westhavenkade/Daver, Veerplein/Fransenstraat, Liesveld/Veerplein en in de Kuipershof.

De camerabeelden worden niet continu bekeken, maar alleen op bepaalde tijden. Dit zijn:

Vrijdag op zaterdag 21.00 – 06.00 uur
Zaterdag op zondag 21.00 – 06.00 uur

Daarnaast zijn er nog honderd extra uren per jaar beschikbaar voor speciale gelegenheden, zoals evenementen. Deze uren kunnen flexibel worden ingezet in overleg met de gemeente Rotterdam, die verantwoordelijk is voor het uitkijken van de beelden. Ook kunnen de camera’s worden gebruikt als operationeel middel, bijvoorbeeld als er een melding binnenkomt die om extra aandacht vraagt.

Eén gedachte over “POLITIE SPEURT IN PLANTENBAKKEN VLAARDINGEN NA TIP CAMERATOEZICHT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *