WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

POLITIEAGENT SCHIEDAM UITGEMAAKT VOOR ‘KANKER RACIST’

SCHIEDAM- De 43-jarige Surinamer F.R. H. uit Alkmaar moet voor de politierechter verschijnen voor onder meer het beledigen van agenten in Schiedam op 28 januari 2022. Bij de arrestatie van H. zou hij zich – volgens het Openbaar Ministerie (OM)- schuldig hebben gemaakt aan het plegen van meerdere strafbare feiten tegen politieagenten van de Eenheid Rotterdam.

Volgens de aanklacht probeerde H. opzettelijk zwaar lichamelijk letsel toe te brengen aan een agent door met kracht zijn hoofd in de richting van de kaak en/of het gezicht van de agent te bewegen. Dit voorgenomen misdrijf is echter niet voltooid.

Daarnaast wordt de verdachte beschuldigd van het bedreigen van een agent met de dood en zware mishandeling. De verdachte zou dreigende woorden hebben geuit, waaronder een bedreiging om de agent op te zoeken en neer te schieten. Tijdens hetzelfde incident zou H. een agent ook mondeling hebben beledigd door hem discriminerende en kwetsende uitlatingen toe te voegen. Uit de dagvaarding: ‘Je bent een kanker racist. Ik ga je kanker zus neuken. Je bent een kankerflikker’, althans woorden vergelijkbare beledigende aard en strekking.

Een dag later, op 29 januari 2022, zou H. in Rotterdam niet hebben voldaan aan een bevel of vordering van een hulpofficier van justitie, door niet mee te werken aan een bloedonderzoek.

Het OM heeft geen verdere details over het incident vrijgegeven.

2 gedachten over “POLITIEAGENT SCHIEDAM UITGEMAAKT VOOR ‘KANKER RACIST’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *