WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

POLITIEHOND GEWOND BIJ INCIDENT SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Een politiehond is gewond geraakt tijdens een incident in Schiedam-West, waarbij een 55-jarige man zichzelf en zijn woning dreigde in brand te steken. De hond liep snijwonden op aan zijn poten, vermoedelijk veroorzaakt door glasscherven, en is behandeld door een dierenarts.

Het tumult begon woensdagmiddag rond 17.30 uur in de Huysmansstraat, toen de man, die zich in zijn woning had verschanst, dreigde zichzelf iets aan te doen en vernielingen pleegde. De politie en brandweer rukten massaal uit, inclusief een korpsonderhandelaar en het Rapid Respons Team van de DSI.

Na diverse pogingen om contact te leggen, escaleerde de situatie rond 19.45 uur toen de man brandbare vloeistof naar buiten gooide, wat leidde tot brand bij tenminste twee auto’s. De DSI greep in door eerst met bean bags de ramen te verbreken en vervolgens met een politiehond de woning binnen te gaan. De man werd overmeesterd, waarbij hij door de hond werd gebeten, en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie heeft de situatie onder controle gekregen en het onderzoek naar het incident loopt nog. De Huysmansstraat was enige tijd afgesloten voor verkeer.

Eén gedachte over “POLITIEHOND GEWOND BIJ INCIDENT SCHIEDAM-WEST

  1. Stelletje malloten daar bij die politie , ” zet zo’n politiehond maar in , net of ie onaantastbaar is ” . Een paar jaar geleden heeft zo’n hondenbegeleider ook die fout gemaakt in de van den Tempelstraat en heeft dat beestje het met de dood moeten bekopen …………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *