WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

POLITIEHOND GRIJPT INBREKERS MAASSLUIS

MAASSLUIS- De gecrashte politieauto van afgelopen nacht in Vlaardingen heeft alles te maken met een achtervolging van twee inbrekers uit Rotterdam die zaterdagavond toesloegen in Maassluis.

De achtervolging startte nadat zaterdagavond rond 22.15 uur was ingebroken bij een bedrijf aan de Zwarte Zee in Maassluis. Bij het bedrijf werd door de daders een rolluik geforceerd. Het kenteken van de auto – een bedrijfsbusje – waarmee de verdachten wegreden, werd door een getuige genoteerd. Die belde de politie. Ondanks de inzet van meerdere politie-eenheden leidde dat niet direct tot het terugvinden van die bewuste auto en de aanhouding van de daders.

Enkele uren later, zag een surveillance-eenheid van de politie in Maassluis in de nabijheid van de Zwarte Zee het betrokken voertuig staan. Toen zij naar het voertuig toe reden, ging dit busje er met gedoofde lichten vandoor. Er werd direct de achtervolging ingezet waarbij door de bestuurder forse overtredingen werden gepleegd, zoals de tegengestelde richting oprijden, door rood licht en op hogere snelheid dan de maximum snelheid rijden. De achtervolging ging in de richting van Rijksweg A20. Ter hoogte van Vlaardingen-Holy nam het voertuig via een plotselinge beweging de afrit en draaide de Burgemeester Heusdenslaan op. Hierbij werd een ander politievoertuig dat inmiddels ter plaatse was gekomen door de twee inzittenden geramd. Een politieman raakte daarbij lichtgewond aan zijn pols. Ondanks de forse aanrijding, reden de mannen door.

Ter hoogte van de kruising Kartellaan met de van Linden van den Heuvellsingel werd het voertuig vervolgens leeg aangetroffen. De directe omgeving werd groot afgezet en de zoektocht naar de twee mannen werd voortgezet. Hierbij werd gebruik gemaakt van een politiehond. Die maakte – zoals al vaker is geweest – het verschil. Hij wist beide mannen in enkele tuinen te achterhalen. De beide verdachten werden daarbij door de diensthond gebeten. De twee verdachten van 19 en 28 jaar werden aan het bureau door een arts bezocht en vervolgens voor nader verhoor ingesloten.

Zie ook: Politie Vlaardingen ramt auto verdachten.

POLITIE VLAARDINGEN RAMT AUTO VERDACHTEN

Eén gedachte over “POLITIEHOND GRIJPT INBREKERS MAASSLUIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *