WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PONTJE VANUIT BROEKPOLDER VLAARDINGEN VAART WEER

VLAARDINGEN- Veerpont De Kwakel vaart tot september weer dagelijks vanaf 11.00 uur. Een overtocht met veerpont De Kwakel is een leuke afwisseling tijdens een wandel- of fietstocht door recreatiegebied Midden-Delfland en vooral op mooie dagen wordt hiervan veel gebruik gemaakt.

Veerpont De Kwakel wordt door enthousiaste vrijwilligers bediend. Opstappen kan met en zonder fiets. Fietsers betalen 75 cent en voetgangers 50 cent.

De veerpont is een initiatief van het recreatieschap Midden-Delfland en wordt beheerd door Staatsbosbeheer, in opdracht van Coöperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland.

Vanaf het Bommeer in de Broekpolder is de laatste afvaart om 17.30 uur, bij de Foppenplas ‘t Jachthuis om 17.40 uur en aan de Kwakelweg om 17.45 uur.

4 gedachten over “PONTJE VANUIT BROEKPOLDER VLAARDINGEN VAART WEER

 1. Wat jammer dat hier weer misbruik wordt gemaakt van vrijwilligers. Maak die kaartjes een eurootje duurder en betaal die mensen gewoon. Diegenen die dit verzonnen hebben gaan ook niet zonder salaris naar huis, anders zitten ze in no time bij de schuldhulpverlening.

 2. Gewoon het bedrag van 0.50 en 0.75 laten betalen.
  Voor 1,50 of 1,75 met de pont overvaren is best relatief duur voor velen,vermoed dat er dan eerder wordt omgereden. Zeker een gezin met 3 kinderen.
  Daarnaast vaart de pont maar enige maanden en ben je afhankelijk van klandizie.
  Een vaste baan is in mijn ogen geen optie.
  Beter om langdurige bijstandstrekkers dit verplicht te laten doen. Op die manier leren ze enige
  verantwoordelijkheid en is er minder mogelijkheid om zwart bij te klussen. Wel de vrijwilligers, die echt vrijwilligers zijn en niet van een uitkering genieten om die op deze manier veilig te stellen, kapitein laten zijn en anderen matroos.

  1. Jawohl, es gibt unterschied. Maar alle gekheid op een stokkie, meestal wordt de pont gebruikt door ouwetjes op een elektrieke fiets van ettelijke duizenden euro’s. Dan is die prijs van de pont toch niet zo hoog? Tenzij het die ouwetjes zijn die naar Maassluis rijden om een kwartje parkeergeld te besparen en de winkeliers in hun eigen stad laten stikken.

   1. Ik ben daar nooit geweest om te varen.
    Als het vrijwel oudjes waren die meegingen zal het de komende jaren niet druk zijn.
    En de echte ouwetjes kunnen i.d.d. wel een eurotje meer missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *