WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PRIVÉJET HIELD BEWONERS NOORDRAND SCHIEDAM UIT SLAAP

SCHIEDAM- Een driemotorige privéjet van de Franse vliegtuigbouwer Dassault Falcon Jet heeft een deel van de bewoners van de noordrand van Schiedam afgelopen week in hun slaap gestoord. Het vliegtuig kwam om 03.55 uur overvliegen in de nacht van woensdag op donderdag, vanaf Keflavik International Airport in IJsland. Het toestel was op weg naar vliegveld Rotterdam The Hague Airport.

De Wijk- en Bewonersvereniging Spaland heeft de meetgegevens van het vliegtuig opgevraagd bij de DCMR. De gemeten geluidsniveaus: Bij de geluidmeetpost aan de Kasteelweg is 80.5 dB gemeten, aan de Nachtegaallaan 73.6 dB.

Van alle inwoners van Schiedam wordt 17 % in hun slaap gestoord door vliegverkeer. Ter vergelijking: 2,4 % van de inwoners van Schiedam ondervindt slaapproblemen door wegverkeer. Dat werd vorig jaar april duidelijk uit berekeningen die de gemeente heeft uitgevoerd voor het ontwerp- actieplan lucht en geluid.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “PRIVÉJET HIELD BEWONERS NOORDRAND SCHIEDAM UIT SLAAP

  1. Wat zijn we nog steeds moeilijk aan het doen. Nog niet geleerd van de Coronavirus. Egoisste. Denk toch een goed na. Liever geluid overlast, dan aan het infuus .

  2. Tjonge tjonge wat een stel klagers, wij slapen altijd met ramen open, nou wij hebben geen last van en waarom niet, omdat je er aan went, ook als je langs een station woont en de treinen rijden in de nacht ook dat hoor je niet meer, maar je liever druk nu met de carona virus , dat is veel erger,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *