WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLUCHTELINGEN SCHIEDAM: RAAD AKKOORD

Wethouder Patricia van Aaken (CDA) laat weten dat vrijwilligers staan te trappelen om aan de slag te gaan bij het opvangproject voor vluchtelingen. Eerder werd duidelijk dat het Nederlandse Rode Kruis juist grote moeite heeft om voldoende vrijwilligers te motiveren voor projecten met ‘vluchtelingen’. Een aanzienlijk deel van de Rode Kruis medewerkers ziet de migrantenstroom als economische gelukszoekers.
Wethouder Patricia van Aaken (CDA) laat weten dat vrijwilligers staan te trappelen om aan de slag te gaan bij de huisvesting voor vluchtelingen. Eerder werd duidelijk dat het Nederlandse Rode Kruis juist grote moeite heeft om voldoende vrijwilligers te motiveren voor projecten met ‘vluchtelingen’. Een aanzienlijk deel van de Rode Kruis medewerkers ziet de migrantenstroom als economische gelukszoekers.

SCHIEDAM- Met een ruime raadsmeerderheid van 28 stemmen heeft de Schiedamse gemeenteraad dinsdagavond ingestemd met de huisvesting van vijftig vluchtelingen in het schoolgebouw aan de Willem Passtoorsstraat in Schiedam-Nieuwland. De steun voor het raadsvoorstel kwam van VVD, CDA, PvdA, D66, SP, GroenLinks, Fractie Janssen en de raadsleden Hamerslag (PS) en Malkoc.

Het college van B & W is blij met het akkoord voor de opvang. Zonder de goedkeuring van de raad ‘zouden we nergens staan’, bekent wethouder Mario Stam (PvdA) .  “Dat maakt dat deze specifieke locatie gevonden is”.

Het raadslid John Maris van Progressief Schiedam stemde tegen, evenals de fracties van Leefbaar, GBS, de CU-SGP en het AOV.

Bij aanvang van de raadsvergadering spraken buren van de opvang  zich uit tegen het project. Zij lieten weten naar de rechter te stappen.

 

Zie ook: Niet alleen in Maassluis vrijwilligers noodopvang kritisch.

Handvol vrijwilligers Maassluis voor asielopvang.

Maassluis rekruteert vrijwilligers asielopvang.

Werkelijke animo vluchtelingen Vlaardingen.

 

 

 

2 gedachten over “VLUCHTELINGEN SCHIEDAM: RAAD AKKOORD

  1. Ik herinner me de val van de muur, het einde van het ddr-regime, de val van de soviet-unie. Dat ging heel snel. Kan hier ook gebeuren. Toen zag ook bijna niemand het einde van de ussr naderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *