WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

RADIO NOORDZEE IN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Museum RockArt heeft de primeur voor de verkoop van het boek De Gouden Glans van Radio, een nieuw boek over de turbulente geschiedenis van Radio Noordzee Internationaal. Het boek is officieel pas vanaf 1 september te koop maar de voorverkoop start op donderdagavond 28 augustus in Museum RockArt. De auteur Ferry Eden en uitgever Marc van Amstel zijn deze avond tevens aanwezig om het boek desgewenst te signeren.
radio Noordzee 4

Het is 31 augustus 2014 precies 40 jaar geleden dat Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal hun uitzendingen afsloten. Over Veronica werd door de jaren heen met enige regelmaat gepubliceerd omdat Veronica langer bestaan heeft en zijn geschiedenis tot op heden wist voort te zetten. Bij RNI was dat niet het geval en daarom is het goed dat nu nog éénmaal de hele geschiedenis rond het kleurrijke zendschip MEBO II op papier is gezet. In het boek vertellen booteigenaren Meister en Bollier en ook kapitein Harteveld hun verhaal en komen deejays als Joost den Draaijer, Jan van Veen, Ferry Maat, Tony Berk, Leo van der Goot, Hans ten Hooge, Andy Archer (e.a.) aan het woord over hun tijd bij RNI. Het is een kleurrijk boek met 160 pagina’s, 175 foto’s en circa 75 andere illustraties en de moeite waard voor zowel de toenmalige luisteraar van Radio Noordzee als de echte zeezender fan. De verkoopprijs van het boek is € 24,95
Radio Noordzee 3

Radio Noordzee 2De gouden glans-cover

Museum RockArt is donderdagavond 28 augustus geopend van 18.00 tot 23.00 uur. Het museum is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland. Entree is 6,50 per persoon. Toegang tot de museumshop is uiteraard gratis.