WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

RAPPORT ‘ARMOEDE IN SCHIEDAM’ VALT VERKEERD

SCHIEDAM- Het stadsbestuur van Schiedam is ontevreden over het rapport ‘Armoede in Schiedam’ dat de Schiedamse Rekenkamer heeft uitgebracht.

Het college van burgemeester en wethouders vindt dat het rapport niet zorgvuldig is opgesteld, omdat de rekenkamer de reguliere procedure voor rekenkamerrapporten niet heeft gevolgd. De rekenkamer heeft dit gedaan omdat zij per 1 januari 2024 ophoudt te bestaan. Het college heeft een aantal bezwaren tegen het rapport, zoals het ontbreken van bronnen, het doen van ongefundeerde uitspraken, en het gebruik van onaanvaardbare aannames. Het college vindt dat het rapport geen recht doet aan de inspanningen die Schiedam heeft geleverd om armoede te bestrijden.

Het rapport gaat in op de cijfers en de aanpak van armoede in Schiedam in de afgelopen jaren, en vergelijkt deze met de landelijke situatie en die van de buurgemeenten Vlaardingen en Maassluis.

De Rekenkamer geeft de gemeente Schiedam het advies om een fundamentele verandering door te voeren in haar armoedebeleid, als zij de armoede echt wil bestrijden en verminderen. In plaats van een systeem dat armoede in stand houdt of zelfs aantrekt, moet de gemeente kiezen voor een systeem dat sociale mobiliteit, educatie en emancipatie stimuleert en faciliteert.

Eén gedachte over “RAPPORT ‘ARMOEDE IN SCHIEDAM’ VALT VERKEERD

  1. Dat is lachen, in de jaren 70 en 80 werd iedere armoedzaaier Schiedam ingelokt met huursubsidie, premie A woningen en uitkeringen. Toen verscheen er ook zo’n rapport en de gemeente is toen uit schrik Sveaparken uit de grond gaan stampen, iets duurdere woningen die wél op zeer kleine perceeltjes staan. Toen was Schiedam even niet meer de armste gemeente van het land, maarrrr… De geschiedenis herhaalt zich, wie immer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *