WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

RAZENDSNEL BESLISSEN OVER GEHEIME OVEREENKOMST AZC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Partijen in de Vlaardingse gemeenteraad krijgen 24 uur de tijd om met wensen en bedenkingen te komen tegen een drijvend asielzoekerscentrum (AZC). De tijd is beperkt, omdat de gemeente op zeer korte termijn financiële verplichtingen met derden wil aangaan om het AZC mogelijk te maken.

Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) waarschuwt: ‘Het is mogelijk dat het COA niet instemt met alle voorwaarden en eisen zoals opgenomen in de bestuursovereenkomst. Gevolg hiervan zou kunnen zijn dat er geen overeenkomst tot stand komt en er geen tijdelijke noodopvang voor vluchtelingen (asielzoekers, red.) wordt gerealiseerd.’

De met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) te sluiten bestuursovereenkomst is op dit moment nog geheim, vanwege het feit dat over de overeenkomst nog geen overeenstemming is bereikt met het COA. Het COA heeft nog geen kennis genomen van de inhoud en wijzigingen. Pas na kennisname door het COA komt de geheimhouding te vervallen.

4 gedachten over “RAZENDSNEL BESLISSEN OVER GEHEIME OVEREENKOMST AZC VLAARDINGEN

 1. Ik begrijp die geheimzinnigheid niet, er komt toch ieder jaar rond deze tijd een boot met allochtonen naar Vlaardingen? Rond 6 december gaat die boot vanzelf weer weg hoor. Als clown Bassie de nieuwe burgemeester beter had ingewerkt had hij dit geweten.

 2. De ware aard van deze beheerders komt naar boven en het was me al vrij duidelijk… “the great reset” en dat even onder alle “nieuws” artikelen plaatsen.. te samen met alle irritante ongevraagde reclames die op poppen

  Chapeau pauper krantje 2.0

 3. Dit geeft dus maar weer aan dat de Nederlandse bevolking het niet meer van de politiek en de politici moet hebben. Allen zijn het zetel-verwarmers die alleen bezig zijn met het volgende, positie-verbetering en financiële voordelen rondje op de banencarousel. Iets krijgen ze opgelegd. Dit kan toch niet anders!?!

  Aanschouw de nieuwe bestuurscultuur. Je gooit een halve waarheid (dus hele leugen) op om de grootste menigte mee te krijgen. Eenmaal er doorheen gedrukt komt de aap uit de mouw en niemand klaagt. Vervolgens is het een voldongen feit.

  Hoeveel miljoen inwoners heeft Afganistan? Ik denk dat zeker eenderde naar hier wil komen. Het kan dus nog even doorgaan.

  Maar asiel moet altijd van tijdelijke aard zijn en nooit permanent. Zodra het weer veilig is in je eigen land hoor je weer terug te gaan om je land op te bouwen. Je kan niet met zijn allen op een kluitje wonen. Bovendien is opvang in de regio het beste en meest eerlijke voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *