WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

REPETITIE HISTORISCHE STADSTOUR MAASSLUIS

MAASSLUIS- Zondagmiddag hebben diverse zangkoren een generale repetitie gehouden voor de ‘Historische Theatertour’ ter gelegenheid van de 400-jarige bestaan van de stad. In de week van dinsdagavond 10 juni tot en met zondagmiddag 15 juni zal het publiek deze theaterwandeltocht per dag op twee tijdstippen kunnen maken.
Het publiek wordt meegenomen door de historie heen. U krijgt antwoord op de vraag waarom Maassluis zelfstandig wilden worden. Deze, maar ook andere historische momenten worden op een ludieke, bijzondere manier uitgebeeld in 9 scènes en op 8 locaties. Er werken ongeveer 140 zangers, acteurs, figuranten, gastvrouwen/heren en kinderen aan mee.
De tocht start bij het Sleepvaartmuseum aan de Hoogstraat. Via de Stadhuiskade loopt de route naar de Monstersche Sluis.
Met de tour gaat de wens van Anja Smit, die al jaren toneelstukken voor haar theaterschool Maskarade Toneel schrijft, in vervulling. Het schrijven en uitvoeren van een historisch theaterstuk in en over haar geliefd Maassluis wordt nu gerealiseerd.

Voor meer informatie klik HIER