WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

RET: ‘BLIJF BEDELAARS METRO MELDEN’

SCHIEDAM- Bij de RET zijn de afgelopen dagen diverse meldingen en klachten binnengekomen omtrent overlastgevende bedelaars in de metro. Het vervoersbedrijf roept reizigers op de aanwezigheid van bedelaars te blijven melden.

De RET werkt sinds 10 juli met een OV-reisverbod voor bedelaars. Bedelaars die actief zijn in het OV worden staande gehouden en krijgen een proces verbaal en een waarschuwing. Op het moment dat zij zich weer in de metro bevinden, krijgen zij een OV-reisverbod voor de duur van maximaal 3 weken opgelegd.

Al 10 jaar ondervindt de metro van de RET last van grote groepen bedelaars uit Midden- en Oost Europa. Vaak gaat het bedelen gepaard met zakkenrollerij en andere vormen van georganiseerde criminaliteit.

5 gedachten over “RET: ‘BLIJF BEDELAARS METRO MELDEN’

  1. Metro E richting DenHaag Centraal rond 11:45 geld vragen met een papiertje van een famillie met een tekst waaron word gevraagd voor een bijdrage aan eten en geld

  2. Ging vandaag op zondag 25 februari 2024 om 13 30 de metro van schiedam naar Spijkenisse (metro c de akkers)Centrum er kwam een bedelaar in de metro ging met een bekertje langs voor geld en op de terug reis ook rond 4 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *