WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

RISICOPROFIEL ROTTERDAMSE HORECAONDERNEMINGEN KRIJGT CENTRALE ROL

ROTTERDAM– In de strijd voor een veiliger en transparanter horecabeleid, werkt de gemeente Rotterdam samen met politie en DCMR aan nieuwe samenwerkingsafspraken. Deze afspraken zijn gericht op het verbeteren van het toezicht in de horeca door middel van informatiegestuurd werken. Dit initiatief volgt na de aangenomen motie tijdens de raadsbehandeling van de nieuwe horecanota op 25 januari.

Het risicoprofiel van horecaondernemingen zal een centrale rol spelen in de nieuwe aanpak. Dit profiel wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de zwaarte van de vergunning, de geschiedenis van de locatie, en meldingen en adviezen van veiligheidspartners. Op basis van deze informatie zal in het gebiedsgerichte horecaoverleg besloten worden welk aandachtsniveau een onderneming krijgt en hoe vaak controles nodig zijn.

Het doel is om het toezicht meer risico- en informatiegestuurd in te richten. Dit betekent dat ondernemingen met een hoger risicoprofiel vaker gecontroleerd zullen worden. De risicoprofielen worden jaarlijks geactualiseerd om het toezicht actueel en effectief te houden.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) verwacht eind dit jaar verdere informatie te kunnen verstrekken over de resultaten van deze nieuwe strategie. Zelf is hij dan al vertrokken als burgemeester.

Eén gedachte over “RISICOPROFIEL ROTTERDAMSE HORECAONDERNEMINGEN KRIJGT CENTRALE ROL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *