WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROEP OM 2 WEKEN VRIJ REIZEN METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

VLAARDINGEN- De RET moet 14 dagen vrij reizen instellen en abonnementhouders 20% korting geven ter compensatie voor de problemen met Hoekse Lijn. De maatregelen moeten gelden voor inwoners van Maassluis, Schiedam, Vlaardingen en Hoek van Holland. Het gemeentebestuur van Vlaardingen moet daar bij de RET op aandringen, vinden de fracties van de CU-SGP, D66 en ONS.Vlaardingen.

De partijen willen daarnaast dat in het jaar na realisatie tijdens grote stadsevenementen in Schiedam, Maassluis, Vlaardingen en Hoek van Holland de Hoekse Lijn gratis wordt opengesteld. Wanneer de Hoekse Lijn niet vanaf 1 maart 2019 in gebruik wordt genomen, hebben de inwoners voor elke maand (extra) vertraging recht op 2 dagen extra vrij reizen. Daarnaast krijgen abonnementhouders 1% van hun abonnementsprijs gecrediteerd voor elke maand dat de vertraging langer duurt.

Volgens de drie fracties worden reizigers momenteel zeer gering gecompenseerd terwijl ze wel zijn gedupeerd in reistijd en comfort door de forse vertraging die de aanleg van de Hoekse Lijn heeft opgelopen. De situatie rondom de aanleg van de Hoekse Lijn heeft geresulteerd in minder vertrouwen in het openbaar vervoer, menen de partijen. Dat vertrouwen in het openbaar vervoer kan worden teruggewonnen met de voorgestelde compensatiemaatregelen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *